Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Κονδύλι 22 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν ανάγκες του ΕΟΠΥΥ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Εγκρίθηκαν 22 εκατ. ευρώ από τον ετήσιο προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο με την ανάρτηση να βρίσκεται ήδη στη Διαύγεια.

Επί των ημερών του κ. Σωτήρη Μπερσίμη που παραιτήθηκε πρόσφατα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού μειώθηκαν από 2,2 δις ευρώ, σε 200 εκατ. ευρώ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μηδενίστηκαν... Εξού και κάθε τόσο δημιουργούνται προβλήματα και μικρές καθυστερήσεις στις πληρωμές προς τους παρόχους.

Πάντως, κατά γενική ομολογία, ο απερχόμενος πρόεδρος του υπερταμείου έκανε εξαιρετική εργασία σε όλα τα επίπεδα και -εάν παρέμενε- θα ολοκλήρωνε το τεράστιο έργο της εξυγίανσης του Οργανισμού υπό την ομπρέλα του οποίου συνενώθηκαν οι κλάδοι υγείας όλων σχεδόν των ασφαλιστικών φορέων.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό, θα κληθεί να συνεχίσει το έργο του κ. Μπερσίμη και να φανεί άξιος του προκατόχου του. Αυτό προϋποθέτει δικές γνώσεις, τεχνοκρατική συμπεριφορά μακριά από μικροκομματισμούς και "υποταγή" σε κομματικές "γραμμές", διάθεση για εργασία και εξωστρέφεια ώστε να μάθει σύντομα πρόσωπα και πράγματα και να μπορεί να δημιουργήσει δική του πολιτική...

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΛΑ.ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 100-120 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ,ΕΛΠΙΖΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή