Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τάραξε τα νερά στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με τα κρούσματα φυματίωσης- Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019 για την Υγεία

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Έσοδα και αυξήσεις περιμένει η κυβέρνηση για το 2019 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικροτεί και αποδέχεται τις προβλέψεις και τον προϋπολογισμό! Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα δημόσια νοσοκομεία δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά καθώς -όπως φαίνεται από την Ερώτηση- βόμβα- του Άδωνι Γεωργιάδη, το burnout των γιατρών και τα περιορισμένα κονδύλια δημιουργούν πια ακόμα και προβλήματα ...υποδιάγνωσης!

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, στην Υγεία θα πάνε 9,118 δις ευρώ (από 8,956 δις ευρώ που ήταν φέτος). Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το προσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπονται έσοδα των νοσοκομείων ύψους 2,41 δις ευρώ και δαπάνες 2,31 δις ευρώ.


Εξάλλου, ο ΕΟΠΥΥ υπολογίζεται ότι θα πληρώσει στα νοσοκομεία 888 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση περιμένει ακόμα 250 εκατ. ευρώ από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους ανέρχονταν τον περασμένο Ιούλιο σε 2,72 δις ευρώ με τα 374 εκατ. να αφορούν τα νοσοκομεία.
Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης του κ. Γεωργιάδη:

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για κρούσματα φυματίωσης στο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεσή του υπογράφοντος, ασθενής εισήλθε στο ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς τον Αύγουστο, εξήλθε έπειτα από ενάμιση μήνα αδιάγνωστος και μεταφέρθηκε σε έτερο νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη με σοβαρότατη μορφή φυματίωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τέσσερις (4) νοσηλευτές έχουν θετικό μαντού και υπόκεινται σε θεραπεία. Από τα παραπάνω προκύπτει εύλογη ανησυχία για τον αριθμό προσωπικού, ασθενών και συνοδών που πιθανόν έχουν προσβληθεί από το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Αν επιβεβαιώνει τις παραπάνω πληροφορίες.
2. Αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο ερωτών βουλευτής,
Σπυρίδων –Άδωνις Γεωργιάδης,
Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου