Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη ,με την οποία ζητά να αναβληθεί η σημερινή ψήφιση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, για να ενημερωθούν οι Φορείς και να εκφέρουν τη γνώμη τους


Δημοσιεύθηκε 17 Οκτωβρίου 2018

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη ,με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του, για την εσπευσμένη και αιφνιδιαστική ψήφιση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και ζητά να αναβληθεί η σημερινή ψηφοφορία του Κανονισμού προκειμένου να ενημερωθεί ο ΙΣΑ και οι υπόλοιποι φορείς για να εκφέρουν τη γνώμη τους και να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο που θα συζητηθεί ο ΕΚΠΥ.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τονίζει τα εξής:

«Ο Κανονισμός των Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ διευθετεί κρίσιμα ζητήματα, για τους ασφαλισμένους και τους παρόχους της υγείας .Θεωρούμε απαράδεκτο να ψηφίζεται εσπευσμένα χωρίς να προηγηθεί διάλογος ,με τους φορείς και χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι ομάδες των ασθενών που πρόκειται να πληγούν από τυχόν αστοχίες του Κανονισμού. Ζητούμε να αναβληθεί η σημερινή ψηφοφορία του και να ακολουθήσει -ουσιαστικός και όχι προσχηματικός – διάλογος με τον ΙΣΑ και τους εκπροσώπους των Συλλόγων ασθενών. Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς!»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Από γνώμες έχουμε βαρεθεί και έχουμε αγανακτήσει. Είναι όλες από άσχετους και μόνο προς το μικροσυμφέρον τους.
    Το σωστό είναι ο διοικητής ενός οργανισμού που έχει επιλεγεί με κριτήριο τις γνώσεις του και τις ικανότητές του να αφήνεται ελεύθερος στην άσκηση των καθηκόντων του. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί. Αν όμως κακές νοοτροπίες για διάλογο με άτομα άσχετα με τα οικονομικά,οδηγούν σε παρακώληση του έργου του, αυτό είναι που πρέπει να καυτηριάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πάρουν καμιά ανάσα και οι συμβεβλημένοι πάροχοι που φοράνε καπέλο συμμετοχής στους ασφαλισμένους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή