Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ψίχουλα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους για αγορά προσθετικού μέλους

Αντωνόπουλος Γιώργος 
- dikaiologitika.gr

Ελάχιστα από τα χρήματα, σε σχέση με την συνολική δαπάνη που απαιτείται, καλύπτει στους ασφαλισμένους ο ΕΟΠΥΥ για την αγορά ενός προσθετικού μέλους

Κάθε χρόνο εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων, εργατικών ατυχημάτων, σακχαρώδους διαβήτη αλλά και άλλων αιτιών, ακρωτηριάζονται 3.000 συμπολίτες μας. Το κόστος αγοράς ενός προσθετικού μέλους, για παράδειγμα κνήμης, ξεκινά από 15.000 €.

Το υπουργείο Υγείας έχει βάλει κόφτη που καθηλώνει τη συμμετοχή του δημοσίου στο ποσό των 3.948 €. Ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να καλύψει το υπόλοιπο ποσό παρά το γεγονός ότι ο ασφαλιστικός του φορέας (ΕΟΠΥΥ) θα όφειλε να καλύψει το 75% της δαπάνης.


Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Ξανθό και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Ο βουλευτής ζητά να επικαιροποιηθούν οι τιμές των προσθετικών μελών που από το 2012 παραμένουν καθηλωμένες στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και να προσαρμοστούν με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

«Είναι αδιανόητο ο ασφαλισμένος να υποχρεούται να πληρώσει για την αγορά προσθετικού μέλους 3 φορές περισσότερα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ παρά το γεγονός ότι ο ασφαλιστικός του φορέας όφειλε να καλύψει το 75% της δαπάνης. Αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος αλλά κράτος ληστής!» τόνισε ο Γιώργος Αμυράς.

1 σχόλιο:

  1. Στα υπολοιπα ομως.......εεεεεεεεεεε? Παροχες......ετσι? Οχι.......αστεια! Το Ηλπιντα......ερκετι

    ΑπάντησηΔιαγραφή