Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ο Όρκος του Ιπποκράτη μεταφράστηκε στα κινέζικα


Αποτέλεσμα εικόνας για όρκος του Ιπποκράτη

Συντάκτης: Virus

«Χρυσός» χορηγός της νέας αυτής έκδοσης και της μετάφρασής της υπήρξε η Uni-Pharma, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ).

Με αυτή τη συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, ο Όμιλος καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Κίνας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε εμπορικό και υγειονομικό επίπεδο.

Η καλαίσθητη έκδοση με κείμενα στα ελληνικά και στα κινεζικά, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στη Σαγκάη παρουσία του Έλληνα Ακόλουθου στην ελληνική πρεσβεία Δημήτρη Μίχα, εκπροσώπων κινεζικών επιχειρήσεων από τον ευρύτερο χώρο της υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας, της Πρόεδρος και Διευθύνουσας Συμβούλου της Uni-pharma, Ιουλία Τσέτη, και στελεχών της εταιρείας.

Στον χαιρετισμό της η κ. Τσέτη, εξήρε τη μακραίωνη σχέση των δύο λαών, τους οποίους ενώνουν ιστορικοί και φιλικοί δεσμοί.

«Ο όρκος του Ιπποκράτη, ο όρκος των Γιατρών σε όλο τον κόσμο δεν αναφέρεται μόνο στην ηθική εξάσκηση της Ιατρικής. Είναι κάτι πολύ παραπάνω! Απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που θέλει να ακολουθήσει στη ζωή του, το μονοπάτι της Ηθικής, της Δικαιοσύνης, και των υψηλών Παναθρώπινων Αξιών. Και τέτοιες κοινωνίες πρέπει να χτίσουμε, τέτοιες κοινωνίες μας αξίζουν. Ας συνεχίσουμε το ιστορικό μας ταξίδι ανά τους αιώνες, και ο δρόμος του μεταξιού, ας εξελιχθεί σε δρόμο της γνώσης, της ηθικής, της σύγχρονης τεχνολογίας και της αριστείας, με στόχο την αδιάλειπτη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η κ. Τσέτη ολοκλήρωσε την ομιλία της, τονίζοντας μια βασική αρχή του Ιπποκράτη: ότι ένας Άνθρωπος μπορεί να είναι υγιής, μόνο όταν ζει σε μία υγιή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου