Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Τακτική αναδίπλωσης των υπουργών Υγείας στην προκήρυξη για το επικουρικό προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

"Ψηφοθηρικά παιχνίδια της κυβέρνησης" βλέπουν από την ΠΟΕΔΗΝ στην προκήρυξη που αρχικά βγήκε, στην συνέχεια ανεστάλη "προσωρινά" και αναμένεται να επανεκδοθεί περιλαμβάνοντας διαφορετική μοριοδότηση...

Όπως αναφέρουν, μετά τις αποκαλύψεις και την πίεση που άσκησε η ΠΟΕΔΗΝ για την προκήρυξη φιάσκο του υπουργείου Υγείας η οποία οδηγεί σε απόλυση σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ (που δεν φταίει σε τίποτα) αναγκάστηκαν να αναστείλουν την έκδοση της προκήρυξης.

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ: προκηρυξη επικουρικο προσωπικο

Η αναστολή της προκήρυξης, όπως αναφέρεται είναι προσωρινή. Προξενεί εντύπωση ότι το υπουργείο Υγείας κωφεύει και δεν δεσμεύεται ότι η σχετική προκήρυξη όταν επανεκδοθεί θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας όλους τους υπηρετούντες επικουρικούς. Η προκήρυξη του διαγωνισμού πρέπει να γίνει τάχιστα καθότι τον Μάιο απολύεται όλο το επικουρικό προσωπικό και τα Νοσοκομεία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τραγικά κενά.

Σαφώς πρόκειται για τακτική αναδίπλωσης του Υπουργείου Υγείας. Στάχτη στα μάτια για τους επικουρικούς υπαλλήλους. Εξάλλου απαιτείται πια νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης αφού έχει παρέλθει η προθεσμία της. Μαγειρεύουν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην πόρτα της εξόδου των Νοσοκομείων βρίσκονται 1000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό οι οποίοι σύντομα θα απολυθούν με μεγάλους χαμένους τους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο.

Οι Υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;

Η απάντησή μας θα είναι δυναμική στα ψηφοθηρικά παιχνίδια της κυβέρνησης. Την Πέμπτη 3/1/2019 οργανώνουμε Παναττική Στάση Εργασίας 10:00 – 15.00 και την συγκέντρωση 10:00 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου