Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Σταδιακά τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ! Ποιοι θα προηγηθούν


Αγώνα δρόμου φαίνεται ότι δίνουν οι υπηρεσίες των νοσοκομείων προκειμένου να ολοκληρώσουν τις καταστάσεις με τους δικαιούχους γιατρούς των αναδρομικών, ώστε να καταβληθούν τα χρήματα έγκαιρα.

Πάντως φαίνεται ότι οι γιατροί θα τα εισπράξουν σταδιακά και ανάλογα το νοσοκομείο στο οποίο εργάζονται καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, έχει ολοκληρωθεί η προεργασίας ώστε να δοθούν τα χρήματα σε όλους τους γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι η καταβολή πρέπει να γίνει το αργότερα έως τις 27 Ιανουαρίου όπως προβλέπει και η σχετική τροπολογία. Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά : «Αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ μέχρι 27.1.2019 και φορολογημένα κατά 20%! Όλη η απόφαση της κυβέρνησης»

Ωστόσο οι γιατροί φαίνεται ότι είναι οι άτυχοι της υπόθεσης καθώς οι ένστολοι έχουν αρχίσει ήδη να εισπράττουν τα αναδρομικά αφού οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν νωρίτερα.

Ήδη πάντως το Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει παραδώσει το κονδύλι των 189,5 εκατομμυρίων ευρώ (μικτά) στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ ήδη έχει δοθεί η εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ξεκινήσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για το μοίρασμα.

Πότε θα ολοκληρωθεί η κατανομή των αναδρομικών

Με βάση τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, τα νοσοκομεία και οι ΥΠΕ θα πρέπει να υπολογίσουν τα αναδρομικά για κάθε δικαιούχο αλλά και να καταρτίσουν τις σχετικές λίστες.

Όσες υπηρεσίες προλάβουν θα μπορέσουν οι γιατροί να εισπράξουν τα αναδρομικά στις 27 Δεκεμβρίου που είναι η τελευταία μέρα του χρόνου πληρωμής από το δημόσιο.

Όσες υπηρεσίες δεν ολοκληρώσουν τα γραφειοκρατικά, τα χρήματα θα δοθούν τον Ιανουάριο, είτε στις 13 είτε στις 27 Ιανουαρίου που είναι και η τελική ημερομηνία.

Να σημειωθεί ότι όσοι γιατροί είναι σήμερα συνταξιούχοι αλλά ήταν εν ενεργεία από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016 θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ όπου και τα νοσοκομεία θα αποστείλουν τις σχετικές λίστες ενώ το κονδύλι των 31,7 εκατ. ευρώ έχει ήδη αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου