Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για τη νοσηλεία σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης


Ο ΕΟΠΥΥ με ανακοίνωση ενημερώνει ότι παρέχεται περίθαλψη, σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής νοσηλείας (ΚΑΑ-ΚΝ), δημόσια και ιδιωτικά, στους δικαιούχους του Οργανισμού που έχουν ανάγκη νοσηλείας για υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Η εισαγωγή σε ΚΑΑ-ΚΝ αποτελεί συνέχιση θεραπείας, γίνεται μόνο έπειτα από νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική ή ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ή την κλινική. Για την εύρυθμη παραμονή των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τα κάτωθι:

Κατά την παραπομπή του ασφαλισμένου σε ΚΑΑ-ΚΝ, οι θεράποντες ιατροί των ανωτέρω δομών υγείας ,θα πρέπει να συστήνουν τον μέγιστο αρχικό χρόνο παραμονής, ανάλογα την κατηγορία πάθησης, ο οποίος όμως δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες.

Οι νοσηλείες ασφαλισμένων των οποίων η εισαγωγή πραγματοποιήθηκε μετά την 1/11/2018, θα ακολουθήσουν τις διαδικασίες οι οποίες αναφέρονται στον τροποποιημένο ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 4898/1-11-2018).

Για τις νοσηλείες των ασφαλισμένων, των οποίων η ημερομηνία εισαγωγής είναι προγενέστερη της έκδοσης του ανωτέρω ΦΕΚ, θα ισχύουν και έως την έναρξη της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι παλαιότερες διαδικασίες, ως προς την διαδικασία εισαγωγής αιτήματος και έγκρισης παράτασης νοσηλείας με βάση τα νοσήματα του άρθρου 44 του νέου ΕΚΠΥ (ΦΕΚ 4898/1-11-2018) και της διάρκειες νοσηλείας όπως περιγράφονται στο παράρτημα της σύμβασης ΕΟΠΥΥ με τα ΚΑΑ (αρχικός χρόνος χωρίς επιβαρυντικούς παράγοντες).

Αίτημα παράτασης για παραμονή ασφαλισμένων στο ΚΑΑ, θα αποστέλλεται δέκα πέντε (15) ημέρες πριν της λήξεως της προηγούμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου