Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πως θα γίνουν οι αιτήσεις για τις νέες ειδικότητες ιατρικής! Νέα εγκύκλιος Πολάκη


Σύγχυση φαίνεται ότι επικρατεί στους νέους γιατρούς που ξεκίνησαν πρόσφατα ειδικότητα ή ακόμη και σε εκείνους που πρόκειται να ξεκινήσουν τώρα.

Οι αλλαγές στις ειδικότητες καθώς και τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης, άρχισαν να εφαρμόζονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ πολλοί είναι οι νέοι γιατροί που θέλουν να ενταχθούν στις νέες ειδικότητες που έχουν δημιουργηθεί με διαφορετικό χρόνο απόκτησης.

Γι αυτό και τα τηλεφωνήματα στο υπουργείο Υγείας το τελευταίο διάστημα ήταν αλλεπάλληλα από νέους γιατρούς που ήθελαν να ενημερωθούν για τον τρόπο απόκτησης ειδικότητας μετά τις αλλαγές.

Άλλωστε το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθούν πέντε νέες υπουργικές αποφάσεις που θα δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ειδικοτήτων που αλλάζει. Διαβάστε ΕΔΩ τι θα γίνει με τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης: «Έρχονται υπουργικές αποφάσεις για τα νέα προγράμματα εκπαίδευσης σε πέντε ειδικότητες! Όλες οι λεπτομέρειες»

Νέα εγκύκλιος Πολάκη

Ο αν.υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με νέα εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειεςδιευκρινίζει πως μπορεί κανείς να αλλάξει ειδικότητα εάν την έχει ξεκινήσει ήδη, μετά την υπουργική απόφαση «Σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, καθορισμός χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας».

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Π.Πολάκη: «Θα τοποθετηθούν προς ειδίκευση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της παρούσας Υπουργικής απόφασης εκτός των ειδικευομένων που θα υποβάλουν αίτηση για πρώτη φορά μετά τις 20-9-2018 και οι ιατροί που είχαν κάνει έναρξη ειδίκευσης σε οποιοδήποτε στάδιο της ειδικότητάς τους πριν τις 20-9-2018 και υποβάλουν παραίτηση με σκοπό την υποβολή αίτησης για σειρά προτεραιότητας σε ειδικότητα διαφορετική αυτής που έχουν ασκηθεί, μετά τις 20-9-2018».

2 σχόλια:

  1. Ψάξτε πρώτα να βρείτε ειδικευόμενους.
    Ποιοι μακακες θα μείνουν εδώ με μισθούς πείνας,απάνθρωπα ωράρια και συνθήκες εργασίας,να μην μαθαίνουν ουσιαστικά τίποτα,μόνο λατζερηδες των νοσοκομειακών γιατρών με τα παραμάγαζα τους στο ΕΣΥ.
    Και να κάνουν ειδικότητα,θα παραμείνουν γυμνοί από δεξιότητες-ικανότητες-γνώσεις,και μετά ούτε στο εξωτερικο θα μπορούν να κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εδω Δημητρα μου συγχυση επικρατει στα κεφαλια των καθυστερημενων του ΥΠΥΓ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή