Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ μέχρι και 13 Ιανουαρίου! Νέα ενημέρωση από το υπ.Υγείας


Αγώνα δρόμου συνεχίζουν να δίνουν νοσοκομεία και υπηρεσίες μισθοδοσίας του ΕΣΥ, προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια τα έχουν ήδη εισπράξει με εξαίρεση τους πανεπιστημιακούς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες ενώ όσα νοσοκομεία δεν προλάβουν θα τα καταβάλουν αργότερα. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Σταδιακά τα αναδρομικά στους γιατρούς του ΕΣΥ! Ποιοι θα προηγηθούν»

Πάντως όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με την ενιαία αρχή πληρωμών (ΕΑΠ), θα κρατηθεί ανοικτή η ηλεκτρονική πλατφόρμαυποβολής αρχείων με τους δικαιούχους για τα αναδρομικά των νοσοκομειακών γιατρών μέχρι την Πέμπτητο πρωί 20 Δεκεμβρίου.

Τα νοσοκομεία θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές καταστάσεις με τα ονόματα των γιατρών αλλά και τα ποσά που δικαιούνται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα ώστε να μοιρασθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσα νοσοκομεία προλάβουν τη γραφειοκρατική διαδικασία, τα αναδρομικά θα πληρωθούν μαζί με την τακτική μισθοδοσία στις 24 Δεκεμβρίου ενώ όσα νοσοκομεία δεν προλάβουν να υποβάλουν τα αρχεία μέχρι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, τότε η πληρωμή θα γίνει με την πρώτη μισθοδοσία των γιατρών του ΕΣΥ στις 13 Ιανουαρίου.

Να σημειωθεί ότι όσοι γιατροί είναι σήμερα συνταξιούχοι αλλά ήταν εν ενεργεία από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2016 θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ όπου και τα νοσοκομεία θα αποστείλουν τις σχετικές λίστες, ενώ το κονδύλι των 31,7 εκατ. ευρώ έχει ήδη αποσταλεί από το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου