Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

«Μπάχαλο» με την εγγραφή σε οικογενειακό γιατρό-Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Σε καταγγελία για λήψη αμοιβής για την εγγραφή στους καταλόγους ασθενών οικογενειακού γιατρού έκαναν από τους λογαριασμούς τους στο facebook οι ίδιοι οι γιατροί, τονίζοντας ότι όταν οι ίδιοι είχαν ζητήσει να γίνεται αυτό νόμιμα και να φορολογούνται, η πρότασή τους είχε απορριφθεί. Εκτός αυτού όμως, τα επιμέρους προβλήματα είναι πολλά...

Γράφει ο κ. Ευάγγελος Φραγκούλης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρεία Γενικής /Οικογενειακής Ιατρικής και αναπληρωτής αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ:

Οι γιατροί που υπέκυψαν και προχώρησαν στις απαξιωτικές συμβάσεις Οικογενειακών Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ ήταν δεδομένο πως θα έψαχναν για παράπλευρα οφέλη, όχι μόνο νόμιμα, αφού το συμβεβλημένοι ιατρείο υπό τους προτεινόμενους όρους είναι μη βιώσιμο...

Αντιγράφω από τοίχο συναδέλφου...

"Καινουρια μοδα και ελληνικη πατεντα... συμβεβλημενοι ιδιωτες Ο.Ι. ζητουν 10 € για εγγραφη ασθενων στο συστημα... Ας υποθεσουμε οτι καποιος απο αυτους καταφερει και εγγραψει 2250 ασθενεις Χ 10€=22250€ tax free... WAY TO GO GUYS!!! Σας βγαζω το καπελο. Μπραβο σας..."

Ένας ευφάνταστος τρόπος να ανεβάσεις την per capita αποζημίωση... Σχεδον αυτό που ζητούσαμε να γίνεται νόμιμα (με φορολόγηση μας) εμείς, με ετήσια συμμετοχή των ασφαλισμένων (από 0-25 ευρώ το έτος, αναλόγως του εισοδήματος, για πλήρη κάλυψη...).

6 σχόλια:

  1. Σωστά οι ΟΙ παίρνουν 10ευρώ για την εγγραφή. Παίρνουν απλώς την επίσκεψη (και λίγα παίρνουν), διότι πριν την εγγραφή ο γιατρός δεν είναι ο δωρεάν οικογενειακός γιατρός. Γίνεται αμέσως μετά την εγγραφή. Οπότε πριν την εγγραφή χρεώνεται ο ασθενής μιά μικρή επίσκεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ρωταω εγω τωρα. Ποια ειναι αυτοι οι δυσμοιροι ασθενεις που δεχτηκαν να πληρωσουν τον οικογενειακό-ΔΩΡΕΑΝ ιατρο και δεν τον κατηγγειλαν και γιατι εφυγαν απο τον γιατρό που τους εκοβε την αποδειξουλα του και κανανε τη δουλιτσα τους μια χαρα ??? Πολυ σωστα θεωρουταν δεδομενο ότι θα τους ζηταγαν χρηματα γιατι αυτοι οι γιατροι ειναι αρπακτικα. Το ηξεραν ότι δεν βγαινει με τις αποζημιωσεις του Δημοσίου αλλα δεχτηκαν να συμβληθουν για να τα βγαζουν μαυρα. Και στα ματια των ασθενων τους πεφτουν αλλα και στους συναδελφους τους γιατι δεχτηκαν την αναξιοπρεπη συμβαση του οικογενειακου γιατρου. Να τους χαιρεστε εσεις κυριοι που κανονιζετε τετοια συστηματα. Να δουμε οπως και καμμια τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ.ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.

      Διαγραφή
  3. Συναδελφοι, μα ποιοι εχουν παει οικογενειακοι γιατροι δεν το εχετε καταλαβει? Οι σπηλαιοβιοι γεροντες, τα αναλφαβητα καυκασια γεροντια της λυπησης και της συμφορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΜ ΔΕ. ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ. ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΗΚΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Ποιους .....καταλογους βρε συριζοεμεσμα 6.52; Σε ενα χαρτακι για......το μπακαλικο χωρανε ολοι οι μπαμπογεροι!

      Διαγραφή