Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

«Κόκκινος» συναγερμός τριών εβδομάδων για τον κοροναϊό – Ξαφνική «έκρηξη» νεκρών σε Ισπανία, Ιταλία

[αποκαλυπτικά γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον κοροναϊό - Τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας και η Κίνα


Ο συναγερμός από το «άλμα» καταγραφής θανάτων σε Ισπανία και Ιταλία εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο στην Κίνα, οδηγεί την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να αναβαθμίσει τις επόμενες τρεις εβδομάδες σε «πολύ κρίσιμες». Το lockdown, κυρίως, σε κράτη της Ευρώπης μετρά λίγες μέρες εφαρμογής και επομένως θα φανεί η πορεία της πανδημίας και η μετάδοσή της, πριν και μετά το καθεστώς πλήρους καραντίνας.

Οι επόμενες τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θεωρούνται πολύ δύσκολες, καθ’ ότι στην παρούσα φάση ενδεχομένως να νοσήσουν όσοι μολύνθηκαν πριν την εφαρμογή της καραντίνας και έτσι οι αρχές ανα τον κόσμο παρακολουθούν στενά τα στατιστικά μοντέλα στην Κίνα, αλλά και πως έχει εξελιχθεί η μετάδοση σε Ιταλία και Ισπανία, από το πρώτο κρούσμα έως σήμερα.



Οι νεκροί σε Ισπανία και Ιταλία αυξάνονται γρήγορα από ότι στην Κίνα

Τα στατικά στοιχεία αποδεικνύουν τη ζοφερή εικόνα των αυξανόμενων θυμάτων σε Ιταλία και Ισπανία. Δηλαδή, πως, από τον πρώτο νεκρό έως σήμερα – σε λίγες μόνο ημέρες – η καμπύλη των θανάτων κατέγραψε ρυθμούς γεωμετρικούς.

Όπως θα δείτε το πρώτο γράφημα η έξαρση σε Ιταλία και Ισπανία είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που κατέγραψε η Κίνα, κάνοντας τις αρχές να ανησυχούν για το πως θα εξελιχθεί η πανδημία στις χώρες που έλαβαν μέτρα περιορισμού πριν μία εβδομάδα. Από το δέκατο θάνατο έως τις 20 Μαρτίου, η Κίνα είχε 2.715 θανάτους σε 35 ημέρες, ενώ η Ιταλία σημαίνει ημερήσια αύξηση 33% ημερησίως

ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ FT


Σύμφωνα με τους αριθμούς του Johns Hopkins, οι αριθμοί των κρουσμάτων στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία αυξάνονται με παρόμοιους ρυθμούς από το πρώτο “χτύπημα” άνω των 100 περιπτώσεων στις χώρες αυτές την 1η Μαρτίου στη Γερμανία και στις 2 Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 13.979 μολύνσεις στη Γερμανία, περισσότερες από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός της Κίνας, της Ιταλίας, του Ιράν και της Ισπανίας, αλλά η Γερμανία μετράει, μέχρι στιγμής, μόνο 42 θανάτους.

Η Γαλλία αντίθετα έχει ανακοινώσει 9.058 κρούσματα και 243 θανάτους. Η Ισπανία έχει 17.395 μολύνσεις και 803 θανάτους. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και ακόμα και η Νότα Κορέα εμφανίζουν όλες ποσοστά θνησιμότητας πολύ υψηλότερα από αυτά της Γερμανίας.


ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

Ο ρυθμός αύξησης από το πρώτο κρούσμα έως σήμερα 


Η Ιταλία, με περισσότερες από 40.000 περιπτώσεις και η δημόσια ζωή δεν υπάρχει, που ξεκίνησε με 100 κρούσματα στις 23 Φεβρουαρίου, περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα από τη Γερμανία και τις Η.Π.Α., αλλά και τη Γαλλία.

Η κατάσταση στην Ισπανία δυστυχώς επιδεινώθηκε και έπληξε σχεδόν 18.000 ανθρώπους την Πέμπτη – πράγμα που σημαίνει ότι οι αριθμοί είναι τώρα υψηλότεροι από ό, τι στην Ιταλία ( Συγκριτικά με όταν η χώρα βρισκόταν στο ίδιο στάδιο της επιδημίας που βρίσκεται τώρα η Ισπανία).

Κάποια καλά νέα προήλθαν από τη Γαλλία. Η χώρα που επί του παρόντος βρίσκεται υπό μακρά περίοδο lockdown. Τα στοιχεία δείχνουν πως αυτό έχει αρχίσει να ρίχνει την καμπύλη. Ο ιός έπληξε τη χώρα με πάνω από 100 κρούσματα στις 29 Φεβρουαρίου και κατέγραψε 11.000 μαζικές περιπτώσεις την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου