Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα - 530 στο σύνολο - 13 νεκροί



Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.

Onmed.gr

Την ίδια ώρα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται στους 113 και ο μέσος όρος ηλικίας των θανάτων είναι τα 76 έτη.

Από τα 530 κρούσματα, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Επίσης, 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Από τους 13 νεκρούς, οι 12 είχαν σοβαρά νοσήματα, ενώ μόνο μία από τους ήταν γυναίκα.

Συνολικά 8.000 δείγματα έχουν ελεγχθεί για τον κορονοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε ξεκάθαρα για έναν «ύπουλο εχθρό» που όχι μόνο δεν σέβεται ηλικίες και σύνορα, αλλά δεν σέβεται και αυτούς που δεν τον υπολογίζουν.

Για μια ακόμα φορά έκανε έκκληση προς όλους τους πολίτες, ώστε να σεβαστούν τα μέτρα πρόληψης και τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ένα από τα κύρια σημεία διασποράς της νόσου θα είναι και οι νοσοκομειακές δομές της χώρας, είπε, τονίζοντας ότι δεν πρέπει οι πολίτες να συρρέουν μαζικά στις νοσοκομειακές δομές της χώρας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες έχει υπάρξει η ανάγκη να διαφυλάξουμε τις μάσκες υψηλής προστασίας. «Μετά λύπης, διαπιστώνω», είπε, «πως το θέμα του κορονοϊού περνάει σε επίπεδο αντιπαραθέσεων. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό».

«Δεν θέλουμε να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας, δεν θέλουμε εκατόμβες νεκρών», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων. «H επιδημία θα αυξηθεί ωστόσο ελπίζουμε να μην βγούμε εκτός των προβλέψεών μας».

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση, «σταματήστε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς. Σεβαστείτε τους νεκρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου