Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: «Επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών και «κατάργηση» ειδικοτήτων αν προσβληθούν πολλοί εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Το σενάριο για την επόμενη ημέρα οπότε και αναμένεται μεγάλο κύμα κρουσμάτων του κορονοϊού, έχει ήδη έτοιμο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Η μεγάλη ανησυχία είναι μήπως και αρρωστήσει μεγάλο μέρος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και δεν μπορεί το σύστημα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των περιστατικών στα νοσοκομεία.

Γι αυτό ήδη έχει ετοιμασθεί το Plan B για την περίπτωση αυτή. Άλλωστε ήδη εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν μπει σε καραντίνα επειδή είτε βρέθηκαν θετικοί είτε ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Βέβαια στο προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί η καραντίνα από 14 ημέρες που ισχύει για όλους σε 7, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί το σύστημα. Κάτι που ισχύει και για τους δημοσίους υπαλλήλους που υποχρεωτικά εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: « Κορονοϊός: Καραντίνα μόνο για 7 ημέρες και για τους δημοσίους υπαλλήλους! Γιατί αποφασίσθηκε το μέτρο»

Και οι ιδιώτες γιατροί στη μάχη

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο «Εθνος της Κυριακής», εξαιτίας της έντονης αυτής ανησυχίας έχει ήδη καταρτισθεί το Plan B για τη σωτηρία του συστήματος υγείας στην περίπτωση που νοσήσει μεγάλο μέρος του προσωπικού, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-«Επιστράτευση» ιδιωτών γιατρών οι οποίοι θα κληθούν με διαδικασίες εξπρές να κάνουν συμβάσεις με «μπλοκάκια» ώστε να συμβάλουν με τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση του πιθανού κύματος κρουσμάτων.


Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές διεργασίες και οι υπολογισμοί, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα και τα κονδύλια για να πληρωθούν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που θα συνδράμουν στην υγειονομική αυτή κρίση.

-«Κατάργηση» των ειδικοτήτων καθώς στον πόλεμο κατά του κορονοϊού θα μπούνε όλες οι ιατρικές ειδικότητες και όχι μόνο αυτές που θεωρούνται ειδικές για την περίπτωση των επιπλοκών από τη νόσο. Στη μάχη θα αξιοποιηθούν όλοι οι γιατροί του δημοσίου συστήματος έστω κι αν είναι πλαστικοί χειρουργοί, διαβητολόγοι ή γυναικολόγοι και οφθαλμίατροι.

Να σημειωθεί ότι σήμερα με βάση τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει στην ηλεκτρική του πλατφόρμα το υπουργείου Υγείας, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.λ.π.) υπάρχουν 96.600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων ενώ μόνο στην Αττική βρίσκονται οι 31.200. Στο ΕΣΥ με βάση τις καταγραφές, εργάζονται περίπου 24.000 Γιατροί (5.903 εργάζονται σε Κέντρα Υγείας) και 36.550 Νοσηλευτές (3.513 σε Κέντρα Υγείας).

3 σχόλια:

  1. Αμεσα να επιστρατευθουν 2 - 3 βιοτεχνίες ενδυμάτων και να κατασκευάζουν μάσκες και φόρμες για το υγειονομικό προσωπικό. διαφορετικά ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο δηλαδή που δεν σκέφτονται συνάδελφοι είναι να......διορίσουν ιατρούς!!! Το πιάσατε το νόημα ? Μακριά λοιπόν και αφήστε τους να χτυπάνε παλαμάκια μπαλκονάτοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ(ΕΣΥ-ΔΗΜΟΙ)ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ
    Επρεπε νά γίνει χθές!!Η επαρχία τροφοδότης των πόλεων-δές παραδέίγματα κατά την κατοχή (αγρότες-ψαράδες-κτηνοτρόφοικ.ά)άν δέν καλλιεργήσουν όχι μόνο δεν θα έχει μαμ αλλα και θα ..φουλάρουν οι..εντατικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή