Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επιστολή ΙΣΘ προς Πρωθυπουργό


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΣΘ

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2020
Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκ μέρους των 8900 γιατρών της Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να συγχαρώ εσάς προσωπικά και την κυβέρνηση για την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς επίσης και για την επιλογή του καθηγητή κ. Τσιόδρα ως επικεφαλής της επιστημονικής διαχείρισης της κρίσης, ενός επιστήμονα παράδειγμα για όλους τους γιατρούς στη χώρα μας.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας, συναισθανόμενοι τον κίνδυνο εξάπλωσης της επιδημίας σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος υγείας, από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε με ευλάβεια τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μειώνοντας εκούσια στο ελάχιστο τις δραστηριότητές μας, εξετάζοντας μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Όπως πολύ σοφά αναφέρατε στο διάγγελμά σας, βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Τα όπλα μας είναι η ενίσχυση του συστήματος υγείας και η θωράκιση των λειτουργών του, ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Δίπλα στους γιατρούς του δημοσίου τομέα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, βρίσκονται και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα που συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε να αποσυμφορηθεί όσο γίνεται περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Απαραίτητή προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας, τα οποία ειδικά στον ιδιωτικό τομέα είναι ελάχιστα και εξαντλούνται. Στο δε δημόσιο τομέα παρέχονται με το σταγονόμετρο.

Με μεγάλη ανακούφιση ακούσαμε από εσάς κ. Πρωθυπουργέ, να ανακοινώνετε, ότι κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα εξαιρεθεί των μέτρων ανακούφισης. Δυστυχώς όμως, ένα «αόρατο χέρι» αφαίρεσε από τη λίστα αυτή τους γιατρούς αρκετοί εκ των οποίων, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν άμεση ανάγκη του σημαντικού βοηθήματος των 800 ευρώ που εξαγγείλατε. Είμαστε απογοητευμένοι αλλά και προσβεβλημένοι από αυτή την ενέργεια και ζητούμε από εσάς κ. Πρωθυπουργέ την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Τέλος, σας διαβεβαιώνουμε ότι τον όρκο του Ιπποκράτη που δώσαμε θα τον τιμήσουμε στο ακέραιο και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε με περηφάνια και αυταπάρνηση βοηθώντας τους ασθενούντες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το μόνο που ζητάμε, είναι η πολιτεία να μας παράσχει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα ασφαλείας, ώστε να βγούμε νικητές, ώστε να συνεχίσει η χώρα μας τον δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης που είναι το όραμα όλων μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
Νίτσας Νικόλαος
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Η Γεν. Γραμματέας
Dr. Χατζηδημητρίου Μαρία
Βιοπαθολόγος

1 σχόλιο:

  1. Κλαψ σλουρπ κλαψ σλουρπ κλαψ σλουρπ κλαψ σλουρπ......με τις κλάψες και το ψλύψιμο δεν γίνεται συνάδελφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή