Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Θερίζει τους υγειονομικούς σε όλα τα νοσοκομεία! Πόσοι αρρώστησαν

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υγειονομικών που νοσούν από τον κορονοϊό αφού η μάχη δίνεται καθημερινά δίπλα στους ασθενείς, συνεπώς οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), παρότι η κατάσταση ακόμη είναι ελεγχόμενη, το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων είναι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας.

Με βάση τα στοιχεία που καταγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, μέχρι στιγμής νοσούν 98 υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές), εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει μάλιστα ότι ένας υγειονομικός έχασε τη ζωή του από το Νοσοκομείο Καστοριάς.
Σε καραντίνα οι υγειονομικοί

Ο φόβος των ειδικών φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται καθημερινά, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας μπαίνουν σε καραντίνα. Κάτι βέβαια που αποτελεί μεγάλο άγχος για τους αρμόδιους στο υπουργείο υγείας, καθώς αν νοσήσουν γιατροί και νοσηλευτές, κινδυνεύει με κατάρρευση το ΕΣΥ.



Πάντως καθημερινά δεκάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εναλλάσσονται σε καραντίνα. Να σημειωθεί ότι οι υγειονομικοί όταν εμφανίζουν ήπια συμπτώματα μένουν σε καραντίνα μόνο 7 ημέρες και όχι 14 όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες.

Σήμερα με βάση τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο σε καραντίνα είναι περίπου 400 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Ενδεικτικά στο νοσοκομείο Καστοριάς η διασπορά του ιού στους εργαζόμενους αυξάνεται. Σήμερα νοσούν 14 υγειονομικοί ενώ αναμένονται πολλά ακόμη δείγματα από εργαστηριακό έλεγχο.

Και στο Νοσοκομείο Σωτηρία όμως που είναι το βασικό στρατηγείο για την αντιμετώπιση του ιού, γιατροί και εργαζόμενοι πέφτουν θύματα του κορονοϊού.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στο Σωτηρία νοσούν τέσσερις υγειονομικοί, τρεις γιατροί και μια νοσηλεύτρια, ενώ 25 εργαζόμενοι είναι σε 7ημερη καραντίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου