Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΙΔ. ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.) 
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 21/03/2020 

Αριθμ. Πρωτ.: 724 

ΠΡΟΣ: 
κ. Βασίλη Κικίλια Υπουργό Υγείας 

ΚΟΙΝ/ΣΗ: 
· κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομίας 
· κ. Αδωνη Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης 
· κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας 
· κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρο Π.Ι.Σ. 

ΘΕΜΑ: «Αποκλεισμός από τα μέτρα ελάφρυνσης» 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Τις δύσκολες αυτές ημέρες, στις έκτακτες αυτές συνθήκες, ο ιατρικός κόσμος της χώρας εργάζεται σκληρά, με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με έναν και μόνο σκοπό: να εξέλθουμε, όλοι μαζί, υγιείς και δυνατοί από αυτό τον πόλεμο. 

Χωρίς δισταγμό και δεύτερες σκέψεις, με μεγάλο οικονομικό κόστος και με κίνδυνο της υγείας τους, οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί όλων των ειδικοτήτων κρατούν τα ιατρεία τους ανοικτά, με σεβασμό στους πολίτες, προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά τα Νοσοκομεία. 

Την ίδια ώρα, οι ιατροί του δημόσιου τομέα εξαργυρώνουν την αυταπάρνηση και την προσήλωση τους στο καθήκον, με τον κίνδυνο να νοσήσουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Με έκπληξη και απογοήτευση, μετά την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης, διαπιστώσαμε ότι ο ιδιωτικός τομέας, που πλήττεται σοβαρά από την πανδημία, αφού στην παρούσα φάση λειτουργεί ως «τομέας ασφαλείας», αντί ανταμοιβής, εξαιρείται των μέτρων ελάφρυνσης ! Τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, αντικαθιστούν σ’ αυτή τη δύσκολη φάση, τα εξωτερικά ιατρεία αλλά και τα ΤΕΠ των δημόσιων νοσοκομείων, και στην πραγματικότητα, αποτελούν την πρώτη γραμμή ανάσχεσης της διάδοσης του Covid-19, προκειμένου να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία. 

Κύριε υπουργέ, 

είμαστε γιατροί και όχι πάροχοι. Φροντίζουμε την υγεία των πολιτών, δεν παρέχουμε, απλά, υπηρεσίες. Αγωνιούμε για την πορεία της υγείας των ασθενών μας. Στην ιατρική, όπως γνωρίζετε, υπάρχει ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, όχι επίδομα ανεργίας. Είμαστε και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για τους ασθενείς μας και την κοινωνία. Από την πολιτεία ζητούμε να το αντιληφθεί και να συμπεριλάβει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας στα μέτρα στήριξης, και μάλιστα με απόλυτη προτεραιότητα. 

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας 

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης Κωνσταντίνος Γ. Χλαπουτάκης

2 σχόλια:

  1. Οι ιδιωτες γιατροι ημαστε παντα οι "χαζοι" της παρεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ιδιωτικος τομεας θα πρεπει να γυρισει την πλατη και να δρασει μονο αν επιστρατευθει .Αυτο ,δεδομενης της μειωμενης αποτελεσμαικοτητας του δημοσιου τομεα και του brain drain ειναι αρκετα πιθανο να γινει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή