Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός: Ρεκόρ διαγνωστικών τεστ το τελευταίο 24ωρο – 350 χιλιάδες έγιναν σε όλη τη χώρα

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Ο υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος στους ανεμβολίαστους που καθιερώθηκε με τα νέα πρωτόκολλα προστασίας για τη δημόσια υγεία που ισχύουν από τη Δευτέρα (13/9), εκτόξευσε τον αριθμό των ημερήσιων τεστ ... στις 350 χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Αυτά, ωστόσο, ανέδειξαν μόλις 2.919 νέα κρούσματα, σύφμωνα με τον ΕΟΔΥ.

Αύξηση κατά 200% και μάλιστα αιφνιδιαστική, καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές όλης της χώρας. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για σήμερα Τρίτη (14/9) συνολικά έγιναν 348.038 τεστ σε όλη τη χώρα.

Από αυτά, μόνο τα 17.828 έγιναν με μοριακό έλεγχο (PCR) και τα υπόλοιπα 330.210 ήταν rapid. Η αύξηση αυτή, σημειώθηκε μετά τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο που καθιερώθηκε από εχθές στους ανεμβολίαστους μαθητές και καθηγητές στα σχολεία, αλλά και στα υποχρεωτικά τεστ (ένα την εβδομάδα) σε όλους τους εργαζόμενους που δεν έχουν λάβει το εμβόλιο, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τα self test που έκαναν οι μαθητές στο σπίτι πριν από την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, ανέδειξαν μέχρι σήμερα το πρωί περίπου 1.500 θετικά περιστατικά στους μαθητές. Φυσικά, αυτά χρειάστηκε να επαληθευτούν με πιο αξιόπιστα τεστ (rapid ή PCR).

Στον υποχρεωτικό έλεγχο προστέθηκαν από την περασμένη Δευτέρα και οι μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, ΚΤΕΛ και τρένα και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των δεδομένων του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα που προέκυψαν από τα υπερπολλαπλάσια τεστ ήταν μόλις 28,36% πάνω από τον μέσο όρο των κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου