Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Σαρωτικοί έλεγχοι για παρατυπίες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα και έκδηλη είναι η ανησυχία των Αρχών για αυτή την «επιδημία».
Newsit.gr

Ήδη οι Αρχές προχωρούν σε σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις γραμμές εμβολιασμού για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν παρατυπίες που οδηγούν σε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σε πρώτη φάση ελέγχουν αν σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο έχουν εμβολιαστεί πολίτες από μακρινές περιοχές χωρίς να συντρέχει λόγος. Ο έλεγχος γίνεται με τους ταχυδρομικούς κώδικες.

Στη συνέχεια σκανάρουν τις ώρες που πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί. Αν εντοπιστούν μαζικοί εμβολιασμοί βραδινές ώρες κάτι που είναι σπάνιο για πολλά εμβολιαστικά κέντρα τότε σημαίνει συναγερμός. Με αυτόν τον τρόπο έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο 10 εμβολιαστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

Με εντολή του υπουργού προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάνου, στις έρευνες για τα πλαστά πιστοποιητικά μπαίνουν και οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ που θα ερευνήσουν κάθε ύποπτο περιστατικό.

Σε Λερναία Ύδρα έχει μετατραπεί η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμών, καθώς καθημερινά νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως με υγειονομικούς που κατάφεραν να αποσπάσουν εικονικά πιστοποιητικά.

Από τον Παλαμά Καρδίτσας τα πρώτα πλαστά πιστοποιητικά «ταξίδεψαν» στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

ΕΔΕ για 4 εργαζόμενους στο «Γεννηματάς»

Τα πιστοποιητικά έστειλε η 45χρονη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, στην αδερφή της και σε 3 ακόμη υγειονομικούς που εργάζονται στο νοσοκομείο Γεννηματά.

Ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ και οι 4 υπάλληλοι ομολόγησαν. Συγγενής της 45χρονης από τον Παλαμά υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος, αλλά ότι προσπάθησε να βοηθήσει φίλους και συγγενείς.

Ελέγχονται 18 υγειονομικοί στην Καβάλα

ΕΔΕ και στην Καβάλα με τον διοικητή του νοσοκομείου να βάζει στο στόχαστρο 18 υπαλλήλους που κατέθεσαν πιστοποιητικό νόσησης μέσα στον Αύγουστο. Η έρευνα έχει αρχίσει πριν από 15ημέρες. Και οι 18 βρέθηκαν θετικοί μετά από τεστ που έγιναν στα επείγονται του νοσοκομείου.

Ο διοικητής διέταξε και οι 18 υπάλληλοι να υποβληθούν σε έλεγχο αντισωμάτων ένα μήνα μετά τη νόσηση προκειμένου να εξακριβωθεί αν όντως είχαν προσβληθεί από τον ιο ή έχουν πρόκειται για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Και στη Δράμα όμως πληθαίνουν οι καταγγελίες από μικροβιολόγους, πως πολίτες πιέζουν γιατρούς να τους δώσουν ψευδώς θετικά τεστ για να εξασφαλίσουν στη συνέχεια πιστοποιητικό νόσησης.

Πλαστά πιστοποιητικά και στην Ικαρία

Τελευταίο κρούσμα των πλαστών πιστοποιητικών, στην Ικαρία. Στο στόχαστρο 1 γιατρός και νοσηλευτές. Ήδη συντάσσεται το έγγραφο για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ικαρίας αλλά θα γίνει και παράσταση και στο γραφείο Εισαγγελίας Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου