Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ποια Μεγκα εμβολιαστικά κέντρα θα συνεχίσουν να λειτουργούν

Συντάκτης:
Virus

Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν 7 από τα 10 ΜΕΓΑ εμβολιαστικούς σταθμούς με 121 εμβολιαστικά κέντρα και δυνατότητα ανάπτυξης 210 εμβολιαστικών κέντρων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο σχεδιασμός της ανάπτυξης εμβολιαστικών κέντρων βασίζεται σε προβλεπτικά μοντέλα, με συνέπεια αρκετούς μήνες να προγραμματίζεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Τα 7 ΜΕΓΑ εμβολιαστικά κέντραπου θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα εξής:
«Προμηθέας»,
στο Περιστέρι,
στη ΔΕΘ, στην Πάτρα,
στη Λάρισα,
στα Ιωάννινα,
στα Χανιά.

Συνεπώς εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από τις 28 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των ΜΕΓΑ εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο.

Συνολικά στην ελληνική επικράτεια είναι ανεπτυγμένα σε 658 σημεία της χώρας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, παρέχοντας τη δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Ωστόσο, υπάρχουν οι υποδομές ώστε εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα να φθάσει τους 140.000 εμβολιασμούς.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα «Ελευθερία» περιλαμβάνει 860 εμβολιαστικά κέντρα στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 480 εμβολιαστικά κέντρα στα Νοσοκομεία της χώρας και 160 στους μέγα εμβολιαστικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα διεξάγονται χρορηγούνται δόσεις εμβολίων από 224 Κινητές Ομάδες για κατ‘ οίκον εμβολιασμούς, 21 για εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές καθώς και Ομάδες που εμβολιάζουν σε δομές μεταναστών, άστεγους, Ρομά. Αξιοσημείωτο είναι πως σχεδιάζονται δράσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και σε μεγάλους οργανισμούς. Στο εγχείρημα αυτό συμβάλλουν και 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία που διενεργούν εμβολιασμούς.

Από την 1η Οκτωβρίου υπολογίζεται ότι το σύστημα θα ξεπερνά τις 75.000 εμβολιασμούς τη μέρα, με δυνατότητα εντός 48 ωρών να αυξηθεί στις 140.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Μέχρι σήμερα, εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας για τη διενέργεια εμβολιασμών σε όλη την επικράατεια περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι και από την πρώτη μέρα που άρχισε περισσότεροι από 30.000 έχουν συμμετάσχει στην Επιχείρηση «Ελευθερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου