Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Νέος εκβιασμός στους ιατρούς που υπηρετούν στην Π.Φ.Υ- Νέα ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Πέμπτη 24 Μάιος 2018

Health Report.gr
Γράφει η Βαρβάρα Ανεμοδουρά μέλος Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά , Α’ Αντιπρόεδρος ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Π.Φ.Υ δέχεται επίθεση με το κλείσιμο των ιατρείων ΕΟΠΥΥ και τη δημιουργία των ιατρείων του Π.Ε.Δ.Υ με τον εξαναγκασμό σε απόλυση των 3.500 ιατρών που υπηρετούσαν πολλά χρόνια και την πλήρη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των υπόλοιπων 2.500 ιατρών από την προηγούμενη κυβέρνηση με σύμμαχο τότε να έχουν οι ιατροί τη σημερινή κυβέρνηση.

‘Ερχεται τώρα ο νέος εκβιασμός αυτή την φορά στους συμβεβλημμένους ιατρούς της Π.Φ.Υ που δημιούργησε το προηγούμενο καθεστώς και τους λέει : ή έρχεσται να στελεχώσετε για κάποιο ακαθόριστο χρονικό διάστημα με εξευτελιστικές αμοιβές και συνθήκες παροχής υπηρεσιών το θεσμό των οικογενειακών ιατρών ( Παθολόγων – Ειδικευμένων Γενικών Ιατρών – Παιδιάτρους) ή οι συμβάσεις τέρμαστο άμεσο προσεχές διάστημα ( κατά πληροφορίες από 1-7-2018).

Οι πειραματισμοί και οι εκβιασμοί σε αυτή τη χώρα πότε θα τελειώσουν; Πότε ασφαλισμένοι πολίτες και ιατροί θα τύχουν σεβασμού από την υπεύθυνη πολιτεία;

Αλήθεια διερωτώμαι όταν το 2014 η σημερινή κυβέρνηση με το σημερινό υπουργό υγείας συμπαραστάτη στο μακρόχρονο απεργιακό κι όχι μόνο αγώνα των ιατρών τουΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ δεν τα εννοούσε όταν μιλούσε για εκβιασμό και τώρα έρχεται πάλι αναστάτωση να προκαλέσει στους ασφαλισμένους πολίτες και στους εργαζόμενους ιατρούς της Π.Φ.Υ που τώρα αλλάζει το ΠΕΔΥ σε Κέντρο Υγείας – οικογενειακούς;

Αλήθεια θα βρουν τώρα συμπαράσταση από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Ο χορός καλά κρατεί !!!!

Θεωρώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη πάλι θα θεραπεύσει τα αποτελέσματα των πειραματισμών που γίνονται στην περίθαλψη του ελληνικού λαού στα εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα των ιατρών . Καινούριο κύμα μεταναστών ιατρώνπροβλέπω να δημιουργείται .

Στην Ελλάδα θέλουν τον οικογενειακό ιατρό να δουλεύει με 0,78 ευρώ την επίσκεψη (ανώτερο μηνιαίο εισόδημα 1.800 ευρώ μεικτά), με υπερβολικό αριθμό ωρών εργασίας και ελάχιστα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στην ευρώπη το αντίστοιχο εργασιακό στάτους είναι κάτι παραπάνω από 100.000 με 120.000 ευρώ το χρόνο και με καλύτερα εργασιακά δικαιώματα.

Στα νέα σχέδια της Π.Φ.Υ τις ιατρικές ειδικότητες δεν τις θέλουν και όπου θα υπάρχουν θα είναι ακρωτηριασμένες. Πάλι θα κληθεί ο ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει από την τσέπη του αξιοπρεπή, επαρκή και πλήρη περίθαλψη.

ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΜΕΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝ/ΤΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ

14 σχόλια:

  1. Όντως αγαπητή συνάδελφε προσπαθούν να εκβιάσουν αλλά ευτυχώς είναι τόσο......μπουμπουνες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ακόμη και σε όσους θέλουν να εκβιαστουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι λες τώρα; Ο ΒαρδαΜαργιολης ενθουσιάστηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί συνάδελφε πιστεύεις ότι θα τολμήσουν(μακάρι!)να διακόψουν συμβάσεις?Δεν τους παίρνει,θα τους λιντσαρουν και το ξέρουν!
    Και το ξέρουμε και εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από 1η Ιουλίου 20€ η επίσκεψη και ενημέρωση να πάνε στον Ξανθοκηφηνα για αποζημίωση!Μπορούν βέβαια να ......"εξυπηρετηθούν" στις
    ......25 πανελληνίως γυφΤΟΜΥ!! Τα ......8 εκατομμύρια του αστικού πληθυσμού!!!! Θα πέσει ξύλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς κ.Μαστορακου θα ακολουθήσουμε το εξαιρετικό παράδειγμα του ΙΣΑ που θα αναρτήσει ενημερωτική πινακίδα στα ιατρεία των μελών του για την μεταρρύθμισαρα των ΖΩΩΝ των ΥΠΥΓ/χρΕΟΠΥΥ;Τι......περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όποιον δεν κατάλαβε οι αστοχεί τοι του υπουργείου μας απειλούν ότι αν δεν γίνει το δικό τους θα .....κλείσουν την μύτη τους μέχρι να σκάσουν!Διότι αν καταργήσουν τις συμβάσεις δεν έχουν γιατρούς αλλά έχουν μύρια έξαλλους ασφαλισμένους!ΨΟΦΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχσχαχαχαχα Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.......υπόδικος Βαρδατραμπουκος: σας απειλω ότι αν δεν υπογράψετε θα ΞΕΜΕΙΝΩ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ!Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....ποια κάνναβη?Αυτοί έχουν περάσει στα σκληρά εδώ και καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να βιάζονται τόσο τα Βούρλα του χρΕΟΠΥΥ και του ψευτουπουργειου να βγάλουν νέα προκήρυξη ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ,καταλαβαίνετε σε τι.....καλό κλίμα (αυτό διαρρέουν τα παπαγαλάκια της λίστας πληρωμών τους!)έγινε η συζήτηση με τους Δανειστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΤΕ Ο Π.Ι.Σ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΤΟ 1997 ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΞΓΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΗΡΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσοι δεν θέλουν,
    Ο δρόμος είναι ελεύθερος,
    Και τα σκυλιά δεμένα.
    Πάρτε το δρόμο και άντε από δω.
    Να πάτε στο εξωτερικο,
    όπου θέλετε,δηλαδή.
    Άμα μπορείτε.
    Αλλιώς,μην μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ανόητε Συριζαίε να φύγουν οι Γιατροί που δεν θέλουν στο Εξωτερικό?

      Θα καθίσουν στη Χώρα τους, που τους χρειάζεται τώρα περισσότερο από κάθε φορά.
      Θα δουλέψουν τα Ιατρεία τους Ιδιωτικά.
      Και ο κόσμος θα τους σεβαστεί και θα αναγνωρίσει την προσφορά τους και τα δίκαιά τους και θα τους αγκαλιάσει.

      Για σένα ο δρόμος είναι ελεύθερος.
      Να στηρίξεις μια ανοησία, ώστε να φαίνεται το κόμμα σου ότι προσπαθεί για να ικανοποιήσεις τους Τροϊκανούς.
      Πήγαινε με τα ψίχουλα και τους απαράδεκτους όρους, για να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο.

      Διαγραφή
    2. Οι χαφιέδες στις τουαλέτες του χτΕΟΠΥΥ λαλήσαν από την κάνναβη και τις μπάρες των γιατρών!

      Διαγραφή
    3. Για πίθηκος καλά σου μάθανε να απαντάς!Ουγκ!Σε λίγο θα κάνεις και τον γιατρό.

      Διαγραφή
  11. ψύχραιμο άρθρο. Συμφωνώ σε όλα. Προσθέτω ότι η έστω και μηδαμινή αύξηση των 200 ευρώ με τις άθλιες συνθήκες εργασίας δεν θα προσελκύσουν περισσότερους από την προηγούμενη φορά. Πάλι θα απορριφθεί η πρόταση τους από την πλειοψηφία. Πλεόν είναι σαφές ότι η ελάχιστη μικτή αμοιβή που είναο αποδεκτή είναι τα σημερινά 10ευρώ ανά ασθενή. Αν δεν έχει ο ΕΟΠΥΥ να πληρώσει αυτήν την αμοιβή ας διακόψει τις συμβάσεις. Κλαύτερα, Εμείς αυτήν τη τιμή θα συνεχίζουμε να ζητούμε από τους ασθενείς, που την αποδέχονται πλήρως όλοι.

    Συστήνω στους ηγέτες του υπουργείου υγείας να δουλέυουν και αυτοί ως υπουργοί με 1800 ευρώ μικτά. Ως γνήσιοι αριστεροί κ υπέράνω χρημάτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή