Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Υπουργείο Εσωτερικών: Βγήκε το ΦΕΚ με τους 600 φορείς που θα επιλεγούν με τον νέο νόμο – 123 από το υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Εσωτερικών: Βγήκε το ΦΕΚ με τους 600 φορείς που θα επιλεγούν με τον νέο νόμο – 123 από το υπουργείο Υγείας

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τους 600 φορείς που θα επιλεγούν με τον νέο νόμο

HR

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε ο κατάλογος με τους 600 φορείς του δημοσίου εκ των οποίων οι 123 του υπουργείου Υγείας, στους οποίους θα εφαρμοστεί ο νέος νόμος από το υπουργείο Εσωτερικών για την επιλογή διοικήσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών μόλις ένα μήνα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και ένα μήνα νωρίτερα από τη θεσμικά προβλεπόμενη προθεσμία, καθώς η έκδοση της σχετικής πράξης προβλέπεται εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου, εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία κατηγοριοποιούνται οι φορείς που αφορούν πάνω από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Οι τρεις ομάδες που κατηγοριοποιούνται οι φορείς

Οι Φορείς κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους.

Στην ομάδα Α εντάσσονται Νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια, μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Στην ομάδα Β εντάσσονται τα Νομικά πρόσωπα με αρμοδιότητες ειδικού ή τοπικού χαρακτήρα, όπως δημόσιες βιβλιοθήκες ή αθλητικά κέντρα.

Στην ομάδα Γ εντάσσονται τα νοσοκομεία της χώρας.

Να σημειωθεί εδώ ότι η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

Διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ – Βγαίνει η προκήρυξη

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών πρώτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης έχει καθοριστεί ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας.

Έτσι, άμεσα, αναμένεται να εκδοθούν οι δύο πρώτες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μία για τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων και μία για τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά πρόκειται να εκδοθεί, πιο γρήγορα και ευέλικτα από κάθε άλλη φορά, μία ενιαία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλα τα νοσοκομεία, επιταχύνοντας το σύνολο της διαδικασίας, και όχι μία πρόσκληση για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους 600 φορείς για τους οποίους θα επιλεγούν διοικήσεις με τον νέο νόμο.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου