Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


Θα αξιοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης ηγεσίας

Το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις αλλαγές στην Υγεία, δήλωσε κατά την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο υπουργός Υγείας
Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο υπουργός εξήρε «τη συμβολή του πρώην υπουργού και συναδέλφου Ανδρέα Λοβέρδου», ενώ επεσήμανε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας.

Ο κ. Λυκουρέντζος, σημείωσε ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγχώνευσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης μονάδων υγείας και φορέων, όπως έχουν δρομολογηθεί. Επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1 δισ. ευρώ εντός του 2012.

Ο υπουργός προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς υγείας για το θέμα. Ο κ. Λυκουρέντζος είπε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός της δαπάνης και της σπατάλης δημοσίου χρήματος στη λειτουργία των νοσοκομείων. Στο σημείο αυτό προανήγγειλε αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης όχι μόνο για τις φαρμακευτικές δαπάνες και για την προμήθεια νοσοκομειακών υλικών, αλλά και για την παραγωγικότητα, την ποιότητα και τον αριθμό των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς πόρους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου,  σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

HEALTH DAILY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου