Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ: Έκλεισαν τη γραμματεία των ραντεβού στον Πύργο, Καβάλα, κλπ σε μια νύχτα!



Mια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες δεκάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, οι οποίοι πήγαν από τις 7:30 το πρωί στη γραμματεία της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας για να κλείσουν ραντεβού με γιατρό και αυτή ήταν… κλειστή !!! Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΕΟΠΠΥ, μόλις την προηγούμενη Παρασκευή γνωστοποίησε στους υπαλλήλους ότι οι γραμματείες αναστέλλουν την λειτουργία τους, χωρίς όμως να εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση.


Έτσι χθες, οι ασφαλισμένοι με απογοήτευση και οργή πληροφορούντο ότι  δεν θα μπορούν να προγραμματίσουν κανένα ραντεβού με φυσική παρουσία παρά μόνο τηλεφωνικά… με την ανάλογη φυσικά χρέωση, αφού από αρχές Αυγούστου ήδη το γνωστό 184 καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε με τρία διαφορετικά νούμερα… και πιο «τσουχτερό κόστος», μιας και πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούν στους σχετικούς αριθμούς προκειμένου να κλείνουν τα τηλεφωνικά ραντεβού τους στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Αντί όμως για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03€), όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το κλείσιμο του ραντεβού αυξήθηκε σε 0,99€ ανά κλήση για το 14884 και 1,08€ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Ενώ όταν η κλήση για ραντεβού με ιατρό πραγματοποιηθεί από κινητό, θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά, 1,18€ ανά λεπτό, 40 φορές δηλαδή μεγαλύτερο κόστος.
Σκεφτείτε μόνον, ότι η τοπική γραμματεία της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, ημερησίως έκλεινε μέσω φυσικής παρουσίας περισσότερα από 100-150 ραντεβού, αριθμός που φαίνεται να κρίθηκε… ασύμφορος από τον Οργανισμό που αναζητά εναγωνίως έσοδα για τα ταμεία του και για τα ταμεία των νέων εταιριών τηλεφωνικών γραμμών, εις βάρος όμως των ασφαλισμένων.

«Έχουμε εντολή στελέχωσης…»
«Οι γραμματείες εξυπηρέτησης για τον ορισμό ραντεβού με γιατρούς τους ΕΟΠΥΥ που ήταν με ανάθεση έργου από ιδιωτικέ εταιρίες, οι οποίες στεγάζονταν σε χώρο της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, διέκοψαν την συνεργασία τους. Έγγραφο σχετικό δεν έχουμε» δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Υγείας του ΕΟΠΥΥ Πύργου κ. Νίκος Γαλανόπουλος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν εντολές να στελεχώσουν με προσωπικό το γραφείο ενημέρωσης των τηλεφωνικών ραντεβού των μονάδων υγείας. «Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξει ενημέρωση κυρίως προς τους ασφαλισμένους για το που και πως θα εξυπηρετούνται από γιατρούς που στελεχώνουν τόσο την νομαρχιακή μονάδα υγείας στο Πύργο όσο και στην ευρύτερη περιοχή μας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία που έχει αναλάβει τη λειτουργία των τοπικών γραμματειών οδηγήθηκε στην αναστολή της λειτουργία τους εξαιτίας της καθυστέρησης του Υπουργείου Υγείας να ολοκληρώσει το διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου. Έτσι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, εάν θέλουν να προγραμματίσουν ραντεβού, είναι υποχρεωμένοι μόνο τηλεφωνικά να το κάνουν πληρώνοντας όμως… αδρά γι’ αυτό στις νέες τηλεφωνικές γραμμές που καθόρισε ο ΕΟΠΥΥ, με το αζημίωτο φυσικά, αφού από το συνολικό κόστος των τηλεφωνημάτων ο ΕΟΠΥΥ… λαμβάνει ως έσοδο το 10% και οι ιδιώτες καρπώνονται το υπόλοιπο 90% αφαιρουμένων των εξόδων.
Μάλιστα ακόμα και οι τρείς υπάλληλοι που είχαν απομείνει στην τοπική γραμματεία του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, φαίνεται να ενημερώθηκαν το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ότι από τη Δευτέρα (σ.σ. χθες) η υπηρεσία τους αναστέλλει τη λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου