Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αρχίζει η εκκαθάριση των εφημεριών με εντολή Υπ.Οικονομικών! Πότε θα πληρωθούν


Μετά την κατάθεση της τροπολογίας με την οποία ρυθμίζονται θέματα αποπληρωμής των απλήρωτων εφημεριών, το υπουργείο Οικονομικών με έγγραφό του προς τις αρμόδιες Δημοσίων Εξόδων ζητά να ξεκινήσει άμεσα η εκκαθάριση όλων των οφειλών ώστε να αποπληρωθούν εφημερίες και δεδουλευμένα. Πότε θα εξοφληθούν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Το έγγραφο που απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η εκκαθάριση των οφειλών, δηλαδή ουσιαστικά η καταμέτρηση των κονδυλίων που πρέπει να αποδοθούν σε γιατρούς και προσωπικό των νοσοκομείων.

Ωστόσο για να εκδοθούν τα εντάλματα πληρωμής θα απαιτηθούν περίπου 20 ημέρες λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών. Από κει και πέρα θα μπορεί να ξεκινήσει η καταβολή των χρημάτων. 

Πάντως η συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε αφορά τις εφημερίες και τα δεδουλευμένα από τον Οκτώβριο του 2012 έως και τον Μάρτιο του 2013. Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες γιατροί δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες ακόμη και από τις αρχές του 2012 ενώ τα περισσότερα νοσοκομεία βρίσκονται σε επισχέσεις ή άλλου είδους κινητοποιήσεις.

Το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών

IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου