Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Με το "μαχαίρι στο λαιμό" ο ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων χρεών του

Με το "μαχαίρι στο λαιμό" βρίσκεται η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να αρχίσει άμεσα να αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού, ο οποίος έχει εισπράξει από την αρχή του 2013 έως σήμερα μόνον 600 από τα 930 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.


Μάλιστα, σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων επικαλέσθηκαν μέχρι και... το Πάσχα των Καθολικών προκειμένου να δικαιολογήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο την κατάσταση των οικονομικών των ταμείων τους και την αδυναμία τους να προχωρήσουν στο καθεστώς της αυθημερόν αποπληρωμής του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, οι διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας θα προσέλθουν εκ νέου την Παρασκευή 5 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας, σε μία νέα σύσκεψη υπό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, για την οποία ο υπουργός Υγείας ελπίζει να είναι η τελευταία για το θέμα των χρεών των κλάδων Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ.
Από Βασίλη Βενιζέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου