Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη, 11 Απριλίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπεγράφη στις 9 Απριλίου 2013 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με αυτό, οι πολίτες δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να υποβάλλουν βεβαίωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για τα στοιχεία των ιατρών, που χορηγούν βεβαιώσεις ασθενείας, οι οποίες συνοδεύουν τις αιτήσεις των αναρρωτικών αδειών τους. Επίσης ενδιαφερόμενοι θετοί γονείς για διακρατικές υιοθεσίες δεν θα υποχρεούνται πλέον να πηγαίνουν με τον ιδιώτη ιατρό που τους χορήγησε την ιατρική βεβαίωση (απαραίτητη για τη διακρατική υιοθεσία) στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να θεωρήσουν το γνήσιο της υπογραφής του ιατρού.
Τα στοιχεία αυτά θα αναζητούνται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της διασύνδεσης μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις Υγειονομικές Επιτροπές, τους αρμόδιους υπαλλήλους που χειρίζονται τις αναρρωτικές άδειες καθώς και τους υπαλλήλους που χειρίζονται τις διακρατικές υιοθεσίες.
Κατόπιν τούτου, οι ιδιώτες ιατροί θα πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς τους ότι δεν χρειάζεται να περνούν από τον Ιατρικό Σύλλογο για τη θεώρηση των γνωματεύσεών τους, αλλά αρκεί να πηγαίνουν απευθείας στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ιατρικός Logo

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας


Τσάμης Δημήτριος        Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου