Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ράντζα πλέον και στον Ευαγγελισμό

Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και των κλινικών έχουν ως αποτέλεσμα την ανακύκλωση των ράντζων. Η επιδημία των ράντζων που «μεταδίδεται» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προσέβαλε τη Δευτέρα και τον Ευαγγελισμό με περίπου 20 ράντζα το πρωί, που λίγο αργότερα περιορίστηκαν στα 10 στην παθολογική κλινική.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό έχει καταγγείλει επανειλημένα τις γενεσιουργές αιτίες των ράντζων ενώ στις 27.3.2013 τόνισε για τις συγχωνεύσεις: «Προχωρούν ταχύτατα στο οριστικό κλείσιμο του πρώην 3ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στερώντας 40 κλίνες από τον λαό της Αθήνας και μειώνουν αισθητά τα κρεββάτια της Πολυκλινικής. Ετσι η κυβέρνηση αφήνει το κέντρο της Αθήνας, το πιο πολυσύχναστο μέρος της Ελλάδας, χωρίς την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη. Επιπλέον μεταφέροντας την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του πρώην 3ουΘερ. στον Ευαγγελισμό δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους αφού ούτε οι χώροι επαρκούν ούτε το προσωπικό για 1.200 αιμοκαθάρσεις τον μήνα!!! Στις 31 Μάρτη (όπως έχει ήδη εξαγγελθεί) με την δημοσίευση των νέων οργανισμών και την αποδυνάμωση ή το κλείσιμο μικρού και μεσαίου μεγέθους νοσοκομείων και πολύ-ιατρείων του ΙΚΑ, ο ήδη αυξημένος όγκος εργασίας στον Ευαγγελισμό θα κάνει αφόρητες έως και επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας, αλλά και νοσηλείας. Το φωνάζουμε ακόμη μια φορά: οι συγχωνεύσεις τμημάτων κι οι καταργήσεις κλινών σημαίνουν: ακόμη πιο δύσκολη πρόσβαση των αρρώστων σε υπηρεσίες υγείας και παράλληλα, προδιαγράφουν τις απολύσεις των υγειονομικών».

Την προηγούμενη μέρα της ανακοίνωσης του σωματείου είχε επισκεφτεί το ιδιωτικό συνεργείο ελεγκτών που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση, που έκανε έλεγχο για το ωράριο νοσηλευτών ...την ώρα της αλλαγής της βάρδιας!                                                  Νίνα Κομνηνού YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου