Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Εκτός ΕΟΠΥΥ οι γιατροί που δεν εξετάζουν ασφαλισμένους! Τι αναφέρεται σε επιστολή

Εκτός συστήματος πετά ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς που το τελευταίο διάστημα φέρονται να μην έχουν εξετάσει κανέναν ασφαλισμένο. Τι αναφέρεται σε επιστολή

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ γυρίζουν όπως όλα δείχνουν εκατοντάδες γιατροί καθώς πολλοί φέρονται να μην εξετάζουν πια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν να πληρωθούν καιρό για τις υπηρεσίες που παρείχαν. 
Αποτέλεσμα είναι βέβαια να περιορίζεται ο αριθμός των συμβεβλημένων καθώς ενώ αρχικά είχαν ενταχθεί στο σύστημα 5000 ιδιώτες, σήμερα αυτοί δεν ξεπερνούν τους 4000. 

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ από την πλευρά της με επιστολή στον ιατρικό κόσμο, ξεκαθαρίζει ότι όσοι γιατροί διαπιστώνεται από το σύστημα ότι το τελευταίο τρίμηνο δεν έχουν εξετάσει κανέναν ασθενή ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, αυτομάτως λήγει η σύμβασή του με τον Οργανισμό. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην επιστολή: «Από τα στοιχεία του Οργανισμού προκύπτει ότι δεν έχετε υποβάλει επισκέψεις ασφαλισμένων του Οργανισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο και συνεπώς δεν εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή σας. Η πρόθεση του ΕΟΠΥΥ είναι, στα πλαίσια της όσον το δυνατόν καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του, να διακόψει τις συμβάσεις με τους Ιατρούς που δεν ενδιαφέρονται πλέον για την συνέχιση της μεταξύ μας συνεργασίας και δεν εξυπηρετούν πλέον τους ασφαλισμένους του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων με γιατρούς που θα εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους στην περιοχή τους. Για τους λόγους αυτούς η μεταξύ μας σύμβαση θεωρείται λήξασα».

Ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ανεύρεσης συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών για πολλές περιοχές της χώρας δεδομένου ότι υπάρχουν ολόκληρες περιφέρεις όπου δεν έχουν συμβληθεί γιατροί όπως παιδίατροι και καρδιολόγοι. IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου