Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ



Σήμερα στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ έγινε συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ κου Γεωργίου Πατούλη και μελών του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Παπαγεωργόπουλο Ελευθέριο. Από πλευράς του προέδρου του Ι.Σ.Α ετέθησαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι Ιατροί, τα εργαστήρια και Πολυϊατρεία συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ και η δύσκολη μέχρι εξαθλίωσης κατάσταση που έχουν περιέλθει, λόγω της καθυστερημένης πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ και της μη σταθερής χρηματοροής.

Ετέθει επιτακτικά το πρόβλημα της μη πληρωμής των παλαιών οφειλών (2010-2011) και της μεγάλης καθυστέρησης παρά τις εξαγγελίες για την εξόφλησή τους, όπως επίσης και το θέμα των συμβάσεων των ιατρών. Ο κος Πατούλης δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλέον άλλη υπομονή και πρέπει άμεσα να δωθούν λύσεις εκ μέρους της πολιτείας, διότι οι Ιατροί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Παπαγεωργόπουλος Ελευθέριος, ενημέρωσε 

α) ό,τι εντός των προσεχών ημερών θα αποπληρωθούν Ιατρικές επισκέψεις και Ιατρικές πράξεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου και των εργαστηρίων μέχρι τον Οκτώβριο.

β) ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 2010-2011, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή που θα αναρτηθεί άμεσα για την αποπληρωμή των οφειλών, όπως προβλέπεται και στον πρόσφατο νόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και γίνεται προσπάθεια η πληρωμή να γίνει έως τα τέλη Απριλίου. Για το θέμα της προεξόφλησης των οφειλών στις τράπεζες(Factoring), ανεφέρθει ό,τι βρίσκεται υπό την μελέτη της Νομικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ για το θέμα της αποπληρωμής τους.

γ) στο ζήτημα των 1.040 συμβασιούχων Ιατρών πρώην ΙΚΑ ανέφεραν ότι θα υπάρξει ανανέωση της θητείας των ιατρών για 1-2 χρόνια και θα προκηρυχθούν επίσης περίπου 2000 νέες θέσεις για ιατρούς του ΕΟΠΥΥ με σύμβαση έργου, ωστε να καλύψουν τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ στις μονάδες τους, δεδομένου οτι αρχικά από τους 5500 συμβεβλημένους μόνο 3500 έχουν ενεργή σύμβαση. Στην προκήρυξη αυτή θα έχουν δικαιώματα συμμετοχής όλοι οι ιατροί και των πρώην ταμείων που προσφάτως υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ. Τέλος από την Προισταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών κα Φωτεινή Περδίκη, αναφέρθηκε ότι έχουν δωθεί 53 εκατομμύρια στον ΟΑΕΕ, για την πληρωμή των παλαιών οφειλών σε εργαστήρια, αναμένεται δε να μεταβιβασθούν τις επόμενες μέρες 18.500.000 για τον ίδιο λόγο στο ΙΚΑ , ενώ στον ΟΠΑΔ το ποσό ανέρχεται στα 570 εκατομμύρια και στο ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ περί τα 35 εκατομμύρια ,ανέφερε δε οτι αν όλα εξελιχθούν ομαλά, πιστεύει οτι έως τις πρώτες ημέρες του Μαίου θα έχουν γίνει οι πληρωμές και από τα συγκεκριμένα ταμεία.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κος Γεώργιος Πατούλης επεσήμανε στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Παπαγεωργόπουλο την αναγκαιότητα υλοποίησης των ανωτέρω ανακοινώσεων.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α κος Ρέντης Αχιλλέας, ο Γενικός Γραμματέας κος Τσούκαλος Ευστάθιος, ο Ταμίας κος Πατσουράκος Φώτιος και τα μέλη του Δ.Σ κος Μαρίνος Γεώργιος και κος Πιτσόλης Θεόδωρος.

Από τον ΕΟΠΥΥ παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κος Μπραβάκος Νικόλαος, ο Γενικός Διευθυντής κος Βαφειάδης Ιωάννης και η Προισταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών κα Φωτεινή Περδίκη. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ       ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου