Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΥΛΙΚΑ


ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Γρηγορίου Λαμπράκη 17α  -46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.-Fax 2665025270 – Email  info@isthesprotias.gr
Ηγουμενίτσα: 5-4-13
                                                                                  Αρ. Πρωτοκόλου: 60

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΛΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ

   Βρίσκεται σε εφαρμογή από 1-3-13 απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την 21-1-13 με θέμα:

΄΄Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουμένων από τον ΕΟΠΥΥ ορθοπαιδικών ειδών, ειδικών μηχανημάτων αποκατάστασης, τεχνητών μελών, θεραπευτικών υποδημάτων διαβήτη και λοιπών ειδών πρόσθετης περίθαλψης και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγηση τους΄΄

Σύμφωνα με αυτή, δεν δικαιούνται να συνταγογραφούν οι πιστοποιημένοι και όχι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ  ιατροί, υλικά απλά, της καθημερινής πρακτικής, όπως νάρθηκες, κηδεμόνες, ζώνες, κολάρα κλπ.

   Αυτό έχει σαν συνέπεια, ταλαιπωρία και μη απόδοση στον ασφαλισμένο, των νόμιμων αποζημιώσεων που δικαιούται. Ο ασφαλισμένος που έχει επιλέξει πιστοποιημένο (έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, μιας που είναι και οι περισσότεροι) και όχι συμβεβλημένο ιατρό, καταθέτοντας τη δαπάνη με το νόμιμο παραστατικό, το παραπεμπτικό που έχει υπογραφεί και από ελεγκτή ιατρό (δικλείδα ασφαλείας που δεν υπάρχει στην απλή συνταγογράφηση και παραπεμπτικογραφία), εισπράττει μια άρνηση απόδοσης της δαπάνης, λόγω συνταγογράφησης μη συμβεβλημένου ιατρού. Βεβαίως τις περισσότερες φορές ο ασφαλισμένος δεν επισκέπτεται και συμβεβλημένο ιατρό, διαδικασία που ενέχει ταλαιπωρία  και σπατάλη χρόνου, και επίσης δεν το πράττει, διότι δε θεωρεί αξιόπιστο το ταμείο του. Με αυτόν τον μαγικό τρόπο ο ΕΟΠΥΥ επιτυγχάνει αυτό, που προφανώς θέλει τους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, να μη καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και να υπερηφανεύεται για μείωση δαπανών!

   Το τραγελαφικό στην όλη ιστορία είναι, ότι ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί νόμιμο κι αποδεκτό, ο πιστοποιημένος και μη συμβεβλημένος ιατρός, να συνταγογραφηθεί φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις, που δεν ελέγχονται από κανέναν ελεγκτή ιατρό, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος ιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί μία ζώνη, ένα κολάρο, ένα νάρθηκα, για τα οποία θα επισυνάψει και Ιατρική Γνωμάτευση, που θα ελέγξει και θα εγκρίνει ο Ελεγκτής Ιατρός. Σίγουρα το παραπάνω μέτρο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της θαλπωρής!!! με την οποία περιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ τον ασφαλισμένο του. Ο ορισμός του φαρισαϊσμού!!! 

Σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (5-4-13), ολοκληρώνει το σκηνικό της σχιζοφρένειας, καθώς επιτρέπει στους πιστοποιημένους ιατρούς να συνταγογραφούν μόνο γυαλιά οράσεως.  Ειλικρινά αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική σας.

   Επειδή είναι τουλάχιστον ανήθικο, να εφευρίσκονται τρόποι για να ταλαιπωρείται, χωρίς λόγο ο ασφαλισμένος και στην ουσία να του αποστερούν νόμιμα δικαιώματά του

   Επειδή η ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής είναι νομικά κατοχυρωμένη

   Επειδή και ο εμπαιγμός έχει τα όριά του

   Παρακαλούμε όπως άμεσα ανακαλέσετε την παραπάνω απόφαση όσον αφορά τα απλά καθημερινά υλικά, για να επανέλθει η νομιμότητα.

   Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  
        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ                                    ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΑΡΓΑΛΑ

Η παρούσα κοινοποιείται: ΕΟΠΥΥ /ΠΕ.ΔΙ. Θεσπρωτίας
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.)

4 σχόλια:

  1. Εδώ ο πρόεδρος ευαισθητοποιειται γιατί είναι ορθοπεδικός και του χαλάει την σούπα η εγκύκλιος. Δεν είδαμε να παίρνει θέση για τις πραζολες για το τοπικό νοσοκομείο που ψυχορραγει κλπ. Δυστυχώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ τίποτε ως ιατρικό σώμα γιατί επαναστατουμε όταν θίγονται τα στενά συμφέροντα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας8 Απριλίου 2013 στις 10:32 π.μ.

      Ενημερωτικά είναι η πρώτη δημόσια (μέσω διαδικτύου) τοποθέτησή μας για θέμα που αφορά την ειδικότητά μου. Υπενθυμίζω προηγούμενες ανακοινώσεις για φαρμακοποιούς που δεν εκτελούν ακριβές συνταγές, επίσης επείγοντα ερωτήματα στον ΕΟΠΥΥ κλπ. που έχουν αναρτηθεί και στο MEDISPIΝ. Επίσης αρχή μας είναι να τοποθετούμαστε δημόσια, για θέματα που δεν έχουν τοποθετηθεί άλλοι, για να είμαστε ουσιαστικοί. Έτσι για το θέμα με τις πραζόλες, μας καλύπτει πλήρως η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΙΣ κι έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας (σας συνιστώ να την επισκέπτεστε κι έτσι θα διαπιστώσετε ότι είναι άδικη η κριρική σας). Όσον αφορά το τοπικό Νοσοκομείο που ψυχορραγεί, σας προσκαλώ στην ημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος θεσπρωτίας εντός του Απριλίου του 2013 για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Νομό μας. Θα χαρώ ιδαίτερα να ακούσω τα επιχειρήματά σας.

      Διαγραφή
  2. Τον έπιασαν οι ευαισθησίες τον πρόεδρο γιατί ειναι ο ίδιος ορθοπαιδικος.Οι συνάδελφοι που δεν πληρώνονται,δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα,δεν πληρώνονται εφημερίες τι γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας8 Απριλίου 2013 στις 11:17 π.μ.

      Κι άλλος ΄΄άσπονδος΄΄ φίλος μου. Ισχύουν τα όσα ανέφερα σαν απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο. Παράκληση να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου και θα χαρώ πολύ αν στην ημερίδα που θα διοργανώσουμε,περάσετε από την ανώνυμη κριτική σε γόνιμες επώνυμες προτάσεις.

      Διαγραφή