Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κωνσταντίνου Κυριόπουλου του Ηλία, διευθυντή της ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Του Κωνσταντίνου Κυριόπουλου του Ηλία, διευθυντή της ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν στη εκτέλεση των καθηκόντων μου ως διευθυντή, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 

1) Έχω επιλέγει για τη θέση αυτή από αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με ανάθεση, (για πρώτη φορά στην ιστορία του ιδρύματος) έπειτα από προκήρυξη της θέσης. 

2). Η αναφορά και η αναδημοσίευση του θέματος για συμμετοχή μου σε δήθεν παράνομη δραστηριότητα είναι ανυπόστατη και τούτο διότι : 

α). Πρόκειται για τη νόμιμη συμμετοχή σε νόμιμο και ανταγωνιστικό διαγωνισμό 
νόμιμης εταιρείας στην οποία συμμετέχει συγγενικό μου πρόσωπο για εξαιρετικά 
μικρό τίμημα, που αφορά μικροδιαγωνισμούς στις οποίες λαμβάνουν μέρος τουλάχιστον πέντε-έξι μικροεταιρίες του ιδίου αντικειμένου και κάθε φορά προκρίνονται διάφορες εταιρίες που δίνουν τις μικρότερες τιμές. 

β). Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε αποκλειστική, ούτε μονοπωλιακή ,ούτε προνομιακή συνεργασία με την εν λόγω εταιρία.Tο δε μερίδιο στην προμήθεια των οδοντιατρικών υλικών είναι σαφως μικρότερο από αντίστοιχα άλλων προμηθευτών. 

Σημειώνεται δε ότι η εν λόγω εταιρεία κέρδισε το διαγωνισμό λόγω μειοδοτικής προσφοράς , δίχως να υποβληθούν ενστάσεις από τις ανταγωνίστριες εταιρείες. 

γ). Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των προσφορών γίνεται από τριμελή επιτροπή του ΕΟΠΥΥ και όχι από τον διευθυντή. 

δ). Πρόκειται για προμήθειες ευτελούς αξίας, (οι μεγάλες γίνονται κεντρικά στην Αθήνα μετά από έγκριση και διαγωνισμό της κεντρικής διοίκησης). 

Οι συναλλαγές, πχ των ετών 2012-2013 αφορούν αξίες τιμολογίων 12,30 ευρώ , 18,45 ευρώ, 79,95 ευρώ, και το μεγαλύτερο αξίας 553,5 ευρώ. 

Ο συνολικός κύκλος εργασιών που αφορά τον ΕΟΠΥΥ για τα δυο έτη είναι 1290 ευρώ. Αν αφαιρέσει κανείς το ΦΠΑ και τα λοιπά κοστολόγια το καθαρό κέρδος τα δύο αυτά έτη δεν υπερβαίνουν τα 300 ευρώ ή 150 ευρώ τον χρόνο. Από εκεί και πέρα μπορείτε οι ίδιοι να αξιολογήσετε το μέγεθος του φαινομένου ως «σκανδάλου»!!! 

ε). Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εταιρία που αναφέρατε στο δημοσιεύμα προΰπήρχε, δηλ. πριν γίνω διευθυντής , η δε ιδιότητά μου, του διευθυντή ουδόλως μπορεί να επηρεάσει τους παραπάνω διαγωνισμούς του μεγέθους που προανέφερα, ούτε μπορεί παρανόμως να αποκλείσει την συμμετοχή της. 

3) Το ζήτημα αυτό ανακινείται προσχηματικά, και η δημοσίευση και η αναπαραγωγή του συγκεκριμένου θέματος οφείλεται στην άρνηση του Διευθυντή να συμβάλλει σε κομματικού χαρακτήρα μετακινήσεις του προσωπικού, που υποστηρίζονται από αναρμόδια στελέχη της διοίκησης , παρά την έγγραφη αντίθετη θέση προέδρου του ΕΟΠΥΥ . 

Τα παραπάνω έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση σας προς απόδειξη των λεγομένων μου. 

Η αντίδραση μου στις έγγραφες και παράνομες αυτές μετακινήσεις, του προσωπικού, ήταν εναρμονισμένη με την σύμφωνη εγγράφως γνώμη της γενικής επιθεωρήτριας ,όπως και την έγγραφη εντολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ .
Κατόπιν αυτών έγινα στόχος έντονων πιέσεων, και απειλών από τα ίδια αναρμόδια αυτά στελέχη γιατί δεν εκτελώ τις παράνομες εντολές τους. 

4) Τέλος η κίνηση της διαδικασίας της νόμιμης και πλήρους συνταξιοδότησης μου,η οποία έχει σχεδιαστεί από μακρού είναι ανεξάρτητη από τα συμβάντα. 

Με την προσδοκία της θετικής σας ανταπόκρισης, ευχαριστώ εκ το προτέρων, 

Κυριόπουλος Κώστας

1 σχόλιο:

  1. Μηδενί δίκην δικάσης, πριν αμφοίν μύθον ακούσης. Φωκυλίδης, ~5ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής από τη Μίλητο.
    Για να μην ξεχνιόμαστε οι νεώτεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή