Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στους υπαλλήλους των ταμείων ρίχνει τις ευθύνες για τον ΕΟΠΥΥ ο Μ. Σαλμάς


Στον μηχανισμό των υπαλλήλων των ταμείων και στις ανεπάρκειές του απέδωσε τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μ. Σαλμάς, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε λάβει χρήματα από τους δανειστές που δεν μπορούμε να διαθέσουμε». Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ ο Μ. Σαλμάς υποστήριξε ότι σιγά-σιγά η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών «στρώνει» και προέβλεψε 10 πληρωμές για φέτος.

Καθυστερήσεις στην καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχτηκε την ανισοκατανομή των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε γρήγορα και πρόχειρα, απλώς με ανανέωση των συμβάσεων και οριζόντια περικοπή 10% για το 2012 κι ακόμα 10% για το 2013, χωρίς χαρτογράφηση των αναγκών ανά περιοχή, παραλείποντας όμως να αναφερθεί στις πιέσεις των προσκείμενων στο κόμμα του ιατρών γι' αυτήν την εξέλιξη.

Ο Μ. Σαλμάς μίλησε με καλά λόγια για τη συμβολή της Λ. Κατσέλη στη μείωση των τιμών των φαρμάκων με την οριζόντια περικοπή που πραγματοποίησε, ενώ έτεινε «χείρα συναίνεσης» στην αντιπολίτευση για συζήτηση σχετικά με ένα θεσμικό πλαίσιο τιμολόγησης του φαρμάκου και μια σταθερή πολιτική στον τομέα αυτό. Σχετικά με τα πρόστιμα προς τις εταιρείες για τη χρονική πίστωση των φαρμάκων, ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε ότι έχει κάνει πρόταση τα πρόστιμα που έχουν ανέβει στα 30.000 ευρώ να αυξηθούν κι άλλο φτάνοντας το 1 εκατ. ευρώ.

Κ. Π. - ΑΥΓΗ
- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου