Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Διαγνωστικά: Εξόφληση 'δύο ταχυτήτων' από τον ΕΟΠΥΥ

Αιχμές για διακριτική μεταχείριση του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των χρεών του προς τους παρόχους, αφήνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Το προεδρείο του Συνδέσμου επισημαίνει ότι τώρα δρομολογείται η εξόφληση των οφειλών του περασμένου Σεπτεμβρίου για τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια, όταν άλλοι πάροχοι (προφανώς οι φαρμακοποιοί) εξοφλούνται για τον Δεκέμβριο:

'Τους καταγγέλλουμε απερίφραστα στην κυβέρνηση και στην κοινωνία και θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, εάν υπάρχει συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία, να εφαρμοστεί η ισονομία και η ισότιμη μεταχείριση προς όλους τους παρόχους.

Όχι η κατ’ επιλογή εύνοια και εξυπηρέτηση ορισμένων παρόχων, οι οποίοι, έχοντας αποθρασυνθεί από αυτήν την παγιωμένη τακτική, απαιτούν επιτακτικά και κατά προτεραιότητα την πληρωμή του μηνός Δεκεμβρίου 2012, έχοντας πληρωθεί όλους τους προηγούμενους μήνες, αλλά και τις περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές των προηγούμενων ετών'.

Τα προβλήματα των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων – σημειώνει – είναι και πολλά και μεγάλα, χωρίς να γίνεται έστω και μία προσχηματική προσπάθεια για επίλυση αυτών των σημαντικών ζητημάτων.         IATRONET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου