Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΦΕΕ: Δεν εγκρίνονται τα καινοτόμα φάρμακά μας- Πολίτες Β´ κατηγορίας οι Έλληνες

Στις στρεβλώσεις που παρουσιάζει η αγορά του φαρμάκου στην Ελλάδα αναφέρθηκε, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Όπως τόνισε ο κ. Φρουζής, η πολιτεία το 2012 δεν κατάφερε να πετύχει αποτελέσματα στους τρεις βασικούς πυλώνες: ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών και των ασθενών στα φάρμακα, βιωσιμότητα της επιχειρηματικότητας και περαιτέρω εξορθολογισμός της φαρμακευτικής δαπάνης.

Κατά τον κ. Φρουζή, ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας είναι από τους σημαντικότερους για μόχλευση και ανάπτυξη κλάδους που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται. Οι λάθος τιμές στα φάρμακα διαχρονικά δεν διορθώνονται και φέρνουν τεράστια προβλήματα στους ασθενείς και στην οικονομία.

Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει ένας μικρός «πόλεμος» της πολιτείας εναντίον της φαρμακευτικής καινοτομίας και έρευνας. «Εδώ και 2,5 χρόνια δεν έχουμε το δικαίωμα να διαθέσουμε τα καινοτόμα φάρμακά μας στους Έλληνες ασθενείς, οι οποίοι είναι δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους υπόλοιπους Eυρωπαίους», είπε ο κ. Φρουζής, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία και στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ να άρουν τους αποκλεισμούς στην αγορά.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου