Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΕΟΠΥΥ   (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658
Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732  Fax: 210-3834869                                       
www.poseypika.gr     e-mail: poseypika@gmail.com                                                                                                                      
Αθήνα, 29/11/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός κ. Μπέζας με ύφος 1.000 καρδιναλίων από το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή συμβάσεων σε μία προσπάθεια να διασπάσει και να κάμψει το απεργιακό μέτωπο.
Αναμενόμενο από έναν πολιτικό που η μόνη του σχέση με τον χώρο της Υγείας, είναι ότι για να φτάσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του περνάει έξω από 2, 3 νοσοκομεία.
Ας ασχοληθεί καλύτερα με κατασκευές και ας απολογηθεί στους ασφαλισμένους για το έργο του στον τομέα της Υγείας και ας εξηγήσει γιατί τα πανάκριβα μηχανήματα στις δημόσιες μονάδες των πολυιατρείων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα ασφαλιστικά κεφάλαια καθημερινά να μετακινούνται στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα και ο ασφαλισμένος να πληρώνει από την τσέπη του.
Στην ουσία με την απόφαση του αυτή, τιμωρεί τους ασφαλισμένους που βρίσκονται σε αδιέξοδο και τους οδηγεί εκ του ασφαλούς στην επί πληρωμή εξέταση.
Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι γι’ αυτές τις συμβάσεις οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί έχουν να πληρωθούν για επισκέψεις και παρακλινικές εξετάσεις τουλάχιστον, από τις αρχές καλοκαιριού.
Με απερίγραπτο θράσος, μιλάει για μεταρρύθμιση όταν γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι η ερμηνευτική λέξη της πλήρους διάλυσης των δημόσιων δομών στο χώρο της υγείας.
Ο θεματοφύλακας της δημόσιας περίθαλψης που υποτίθεται ότι είναι το Υπουργείο Υγείας συστηματικά και με σχέδιο, αποδομεί καθημερινά ότι έχει απομείνει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Οδηγεί το επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό στην απόλυση, για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός της Τρόϊκας αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία.


Ο ίδιος ο Υφυπουργός και θαυμάστε πολιτική αξιοπιστία, ήταν που υποστήριζε σε δηλώσεις του, ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να είναι πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών υγείας.
Τώρα ξαφνικά, παρουσιάζει απώλεια πρόσφατης μνήμης κα συντονίζεται πλήρως σε ένα νεφελώδες απαράδεκτο σχέδιο πλήρους διάλυσης.
Επιτέλους,  έχει υποχρέωση ο Πρωθυπουργός να παρέμβει, να τους στείλει στα σπίτια τους γιατί βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών.
Άσχετοι με τον χώρο, πολιτικοί άντρες πειραματίζονται στις πλάτες 10.000.000 ασφαλισμένων που αναζητούν δικαίως αξιοπρεπή περίθαλψη.
Όσο και να προσπαθήσουν να εκβιάσουν και να σπιλώσουν, τους επαναλαμβάνουμε ότι ο δικός μας αγώνας θα φτάσει μέχρι τέλους γιατί είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη Δημόσια Υγεία.
Συνεχίζουμε κανονικά να απεργούμε ως τις 9 Δεκεμβρίου γιατί αρνούμαστε να συναινέσουμε σε μια εφιαλτική πραγματικότητα που αποσκοπεί στην πλήρη υποβάθμιση της περίθαλψης.
Ας προβληματιστούν οι ίδιοι με τις πράξεις τους, που κατάφεραν να ενώσουν κλάδους με διαφορετικά αιτήματα και αφετηρίες, σε ένα κοινό απεργιακό υγειονομικό μέτωπο που αποτελεί την ταφόπλακα για τις επιπόλαιες πολιτικές τους ενέργειες.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

5 σχόλια:

  1. Παντως δεν ηταν λιγακι υπερβολικο και λιγο ΙΚΑ και λιγο ΕΟΠΥΥ στο ιατρειο και ιδιωτικο ιατρειο, οταν καποιοι αλλοι συναδελφοι ειχαν μονο το ιατρειο τους?! Ισως ηταν καιρος να εξισωνονται καποιες καταστασεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι από τους γιατρούς που κινδυνεύουν με απόλυση εργάζονται μια 20ετία και πάνω στις δημόσιες δομές υγείας και είναι 50-60 χρόνων.Το δικαίωμα στο ιατρείο (υπάρχουν και αρκετοί σε πληροφορώ που δεν έχουν ιδιωτικό ιατρείο) δεν το πήραν με το ζόρι , το είχε παραχωρήσει η πολιτική ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια σαν αντιστάθμισμα των μισθών πείνας που τους έδινε Άλλωστε παρόμοιο δικαίωμα έχουν οι στρατιωτικοί γιατροί , οι πανεπιστημιακοί (και μάλιστα με κανονικές απολαβές από τις μισθωτές τους υπηρεσίες) Δεν πετάς στον δρόμο μέσα στην κρίση ανθρώπους και μάλιστα επιστήμονες που σου έκαναν την δουλειά για 20-25 χρόνια και είναι ντροπή να υπάρχουν συνάδελφοι που να χαίρονται που θα καταστραφεί η ζωή συναδέλφων τους σε τέτοιες ηλικίες και μετά από τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφως και δεν χαιρομαι με την καταστροφη οποιουδηποτε. Συναδελφου ή μη. Απλα καποια στιγμη θα πρεπει να υπαρξει ισονομια και ισες ευκαιριες για ολους. Και αν καποια στιγμη στο παρελθον το κρατος λειτουργουσε σαν "κοινο λαμογιο" βολευοντας ημετερους, αυτο δεν σημαινει πως καποια στιγμη δεν θα πρεπει να διορθωθει και να παραμεινει ιδιο. Και εννοειται συναδελφε (κοινο μυστικο για ολους) οτι οσοι μπηκαν κατα το παρελθον - και ειδικα τα πολυ παλιοτερα χρονια - σε διαφορα ταμεια, δεν μπηκαν με μορια και αξιοκρατια! Ειχαμε ολοι τον γνωστο μας. Και οσο για τον μισθο πεινας, ολοι οσοι εμπαιναν στα ταμεια ηξεραν με τι μισθο εμπαιναν.....

      Διαγραφή
  3. H ισονομία και η αξιοκρατία δεν θα αρχίσει να εφαρμόζεται με τιμωρία ανθρώπων που βρίσκονται λίγα χρόνια προ της σύνταξης τους .Ακόμα και ο φόνος μετά από 25 χρόνια παραγράφεται.
    Άλλωστε αν θέλεις να δράσεις τιμωρητικά από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
    Από το ότι μπήκαμε 150 άτομα στην Ιατρική και τελειώσαμε 800 (με μεταγραφές λόγω μέσου )συν άλλους τόσους που ήρθαν αφού πήραν πτυχίο στο εξωτερικό.
    Από τις θέσεις στο ΕΣΥ ; Δεν υπάρχει γιατρός που να μην έχει να πει μια ιστορία από τα ΣΚΕΥΟΠΝΙ και τον τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση και η κρίση.Ακόμα και ο καλύτερος να ήσουν έπρεπε να είχες βάλει μέσο για να μην σε φάνε .
    Από τα παιδιά των καθηγητών που γίνονται δικαιωματικά πανεπιστημιακοί και αυτοί ;
    Με επιλεκτικές ανθρωποθυσίες λοιπόν δεν γίνεται να αλλάξεις τα πράγματα .Θέλει ριζική αλλαγή νοοτροπίας και επιβολή αξιοκρατίας από την ώρα που πρωτομπαίνει κανείς στο πανεπιστήμιο.
    Άλλωστε τελικά όλα αυτά γίνονται για να πάει η ΠΦΥ στα χέρια των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων και για να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα πως οπου και αν κοιταξεις στον χωρο της υγειας ολο και καποια "βρωμικη" ιστορια θα βρεις. Οπως αλλωστε και σε ολο τον δημοσιο βιο της χωρας. Και φυσικα και στον ιδιωτικο τομεα. Φανταζεσαι ομως ολα να τα διορθωναμε μεσα σε μια νυχτα? Την επομενη ημερα δεν θα υπηρχε Ελλαδα!! Οποτε ειτε τα αφηνουμε βρωμικα οπως πριν ειτε σιγα σιγα και σε καθε τομεα χωρια αρχιζουμε να διορθωνουμε. Δεν γινεται διαφορετικα. Οσο για το οτι συναδελφοι 20 και πλεον χρονια εργαζονται στο δημοσιο αυτο αυτοματως δεν τους δινει και ασυλο. Για εμενα δεν επρεπε ουτε πρεπει να υπαρχει η μονιμοτητα. Καθε λιγο αξιολογηση και οποιος αντεχει. Επρεπε να ερθει και η στιγμη του οποιος χρειαζεται και αξιζει μενει. Οι υπολοιποι εξω. Εγω στον καθαρα ιδιωτικο χωρο ξερω πως αν δεν αξιζω δεν θα εχω καν εισοδημα. Αν αρρωστησω και παλι δεν θα εχω εισοδημα. Και εν τελει ποια η χρησιμοτητα καποιων ειδικοτητων στα ιατρεια του ΙΚΑ? Συνταγογραφια και τιποτα παραπανω. Και αν ο ιατρος δεν εδειχνε λιγο ανθρωπια οταν πηγαινε καποιο επειγον περιστατικο σου ελεγε: δεν εχεις ραντεβου δεν μπορω να σε δω. Μπορω και αλλα να γραψω αλλα δυστυχως κουραζω και κουραζομαι. Καλο βραδυ.

      Διαγραφή