Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας ΕΛΕΓΕΙΑ- Ένωσης Γενικής Ιατρικής προς ιατρικούς συλλόγους

Προς 

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά 

Αγαπητοί κύριοι,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθειά απογοήτευση μας για τις καθημερινές σχεδόν δηλώσεις μελών των Δ.Σ. σας στο πλαίσιο της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ, που απαξιώνουν ή, και συκοφαντούν την ειδικότητα της Γενικής- Οικογενειακής Ιατρικής και τους ιατρούς που την εξασκούν, των γιατρών που έχουν εξειδικευτεί στην ΠΦΥ. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως και εμείς οι Γενικοί Ιατροί αποτελούμε μέλη σας και οφείλετε να εκπροσωπείτε κι εμάς. 

Σταχυολογώντας ελάχιστες από τις δηλώσεις σας: 

«Η πρόταση για την μεταρρύθμιση στην Π.Φ.Υ. είναι πλήρως απορριπτέα καθότι γυρνά την Ιατρική 60 χρόνια πίσω, όταν δεν υπήρχαν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και υποειδικότητες, οπότε ο ασθενής απευθυνόταν αποκλειστικά στον οικογενειακό ιατρό. Η πρόταση αυτή διπλασιάζει όχι μόνο τα έξοδα, αλλά και το χρόνο πρόσβασης του ασθενή σε εξειδικευμένο γιατρό ή σε Νοσοκομείο, με απρόβλεπτες για την υγεία του συνέπειες.» 

«Σχετικά με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού διευκρινίζουμε ότι ο ρόλος του στον αστικό πληθυσμό είναι να αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών από τις αντίστοιχες ιατρικές ειδικότητες, ενώ μπορεί και πρέπει να αποχτήσει τον πρώτο ρόλο στια άγονες και παραμεθόριες περιοχές ως γιατρός αιχμής εκπαιδευμένος στην τηλεϊατρική και στην εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής.»


«Δεν είναι δυνατόν σήμερα στην εποχή της γνώσης και της εξειδίκευσης να περνάει ο ασθενής από το γενικό γιατρό. Δηλαδή όταν πονάει το αυτί ενός ασφαλισμένου, αντί να πάει σε ΩΡΛ, θα πάει σε γενικό γιατρό, ή όταν έχουμε κάταγμα, δεν θα πάει κατ” ευθείαν σε ορθοπεδικό; Ο οικογενειακός γιατρός είναι πια ξεπερασμένο.»

«βάζει τον θεσμό του θυροφύλακα (gatekeeper) για την πρόσβαση σε ειδικό γιατρό, γεγονός που αυξάνει το κόστος, υποβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, δημιουργεί συνθήκες διαπλοκής»

«Θέλει να θεσμοθετήσει την Αντιποίηση της Ιατρικής Ειδικότητος, ισχυριζόμενος ότι η οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να γίνει από Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο… Γιατί ο ασφαλισμένος πολίτης εν έτει 2013 αντί να απολαμβάνει ειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, να του παρέχονται υπηρεσίες «μειωμένης επιστημονικής εγκυρότητας» από άλλες ιατρικές ειδικότητες αντί αυτών που χρειάζεται.» 

Παράλληλα επιχειρείται αποκλεισμός της Επαγγελματικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής από το διάλογο για την ΠΦΥ. Ο ΙΣΑ στη συνάντηση του για διάλογο με όλες τις επαγγελματικές ενώσεις των ιατρών για τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ ξέχασε να καλέσει αυτή των Γενικών Ιατρών. Το ίδιο έπραξε και στην πρόσφατη εκδήλωση του για τη χάραξη της ΠΦΥ, όπου το ρόλο του οικογενειακού γιατρού στην ΠΦΥ κλήθηκε να αναλύσει ένας ελευθεροεπαγγελματίας γαστρεντερολόγος…

Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση: 

1) με το τι συμβαίνει στην ΠΦΥ όλων των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ο οικογενειακός γιατρός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των συστημάτων υγείας. Η ΠΦΥ προέρχεται από τον γενικό ιατρό, όπου αυτό είναι δυνατό και από τον ειδικό, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Όχι τυχαία, ο ίδιος ο υπουργός υγείας ομολόγησε πως άλλα τον ενημέρωναν εδώ πως συμβαίνουν στα κράτη αυτά και άλλα του είπαν οι ίδιοι οι υπουργοί υγείας τους, στην πρόσφατη συνάντηση του ΠΟΥ στην Άλμα-Άτα … 


2) με όλα τα επιστημονικά δεδομένα. Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία συστήματα υγείας με ισχυρό προσανατολισμό στην ΠΦΥ, βασισμένα σε οικογενειακούς ιατρούς στην κοινότητα, παρέχουν αποδοτικότερη και κλινικά αποτελεσματικότερη φροντίδα σε σχέση με αυτά με πτωχό προσανατολισμό στην ΠΦΥ. Βαθμολογούνται ως καλύτερα από τους πληθυσμούς και συνδυάζουν καλύτερη υγεία σε χαμηλότερο κόστος. Μελέτες στις ΗΠΑ και στη Μ. Βρετανία καταδεικνύουν πως κάθε επιπλέον γενικός γιατρός ανά 10.000 πληθυσμό (αύξηση 12-20% στον αριθμό τους) σχετίζεται με μια ελάττωση στη θνησιμότητα κατά 3-10%, ανάλογα με το αίτιο θανάτου. Αντιθέτως η ανεξέλεγκτη εισροή ειδικών σε ένα σύστημα υγείας συνδυάζεται με επιδείνωση των αποτελεσμάτων υγείας και με αυξημένο κόστος, μέσω της προκλητής ζήτησης και της άσκοπης και ακατάλληλης φροντίδας από ειδικούς. Όταν όλος ο κόσμος στην εποχή της πολλαπλής συνοσηρότητας στρέφεται στην ολιστική προσέγγιση του ατόμου, στην Ελλάδα επιθυμείτε να παραμείνουμε προσκολλημένοι στην αποσπασματική θεώρηση του ασθενούς ως ενός συνόλου οργάνων, που το καθένα θέλει τον ειδικό του… 

Οι δηλώσεις και οι ενέργειες αυτές σαφώς υποκινούνται από την ανάγκη προάσπισης «εκλεκτών» υπο-ομάδων γιατρών, των οποίων τα εγκατεστημένα συμφέροντα κινδυνεύουν να πληγούν ανεπανόρθωτα από την σχεδιαζόμενη από τον υπουργό υγείας μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ. Οι αντιδράσεις αυτές βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με τις αντιδράσεις στο άνοιγμα των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ σε όλους τους γιατρούς επί υπουργίας του κ. Λοβέρδου (εκείνο το κλειστό κύκλωμα δεν κινδύνευε από διαπλοκή;). 

Σαφέστατα έχετε το δικαίωμα και την υποχρέωση να εκφράζετε και να υποστηρίζετε τις όποιες θέσεις σας σχετικά με τη μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, φέροντας παράλληλα και την ευθύνη για αυτές. Δεν μπορείτε όμως να παραποιείτε τα επιστημονικά δεδομένα, ούτε να απαξιώνετε και να αποκλείετε την ειδικότητα της Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής, για να προασπίσετε στενά συντεχνιακά συμφέροντα. Ευχή μας οι αντιδράσεις σας να μην πετύχουν, για άλλη μια φορά τη ματαίωση ή έστω την εκτροπή της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ προς όφελος της υγείας του ελληνικού πληθυσμού. Παραφράζοντας λεγόμενα σας: 

ΠΦΥ με τον γενικό γιατρό «στη γωνία» δεν γίνεται!

27 σχόλια:

  1. ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ? ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ? ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ? ΝΤΡΟΠΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΡΙΣΗ ΘΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΥΓΑΔΕΣ. ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ κ.προεδρε του ιατρικου συλλογου!4 χρονια αναμονη και 4 χρονια ειδικοτητα και εξετασεις αποκτησης τιτλου ειδικοτητας με παρα πολυ αυστηρα κριτηρια και με γνωσεις ολης της ιατρικης!!! μιλατε μονο για τους χειρουργους του πρωην ικα που στην ουσια οπως ειπε και ο Αδωνις επιαναν πελατακια για χειρουργεια!για εμας τους νεους γιατρους κανενας δεν μιλαει???για νεες συμβασεις με εοπυυ δεν αναφερεται κανενας???παρα μονο για ανανεωση των παλιων?υπαρχουμε και εμεις που προσπαθουμε να επιβιωσουμε και μας κλωτσατε!που ειναι οι νεες συμβασεις που προκυρηχθηκαν τον Απριλιο 2012 και κανενας δεν μιλαει?καναμε αιτηση τοτε και ακομα περιμενουμε με τον αρ.πρωτοκολλου στο χερι!φτανει πια η κοροιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΑΠΕ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΑΞΙΑΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΕΙΔΙΚΟΙ. !!! ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΤΑΚΙ ΕΟΠΥΥΥ.!!!

      Διαγραφή
  4. ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ GATEKEEPING ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΓΕΝΙΚΕ ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΚΟ ΑΛΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ......ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν καναμε εφημεριες μονοι μας στην καρδιολογικη- ειχαμε κανενα καρδιολογο διπλα μας? και αστικη ευθυνη θα πρεπει να εχουν ολοι- και φανταστει κανεις οτι ακομα δεν εγινε ηΠΦΥ που και να γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.Στην Θρακη οι περισσοτεροι γενικοι γιατροι δεν μιλουν καλα καλα τα ελληνικα και καποιοι εχουν σιγουρα αγορασμενα πτυχια απο ανατολικες χωρες.
    2.Το 80% περιπου των γενικων ιατρων δεν σηκωνονται απο την καρεκλα τους για να εξετασουν ασθενη και η εκπαιδευση τους ειναι αστεια. Στο ιπποκρατειο που εκανα παθολογια και γενικουσ γιατρους, τους εμπιστευομασταν μονο να κανουν καρδιογραφηματα, τη μιση μερα ηταν στο κυλικειο και φυσικα στις εφημεριες δεν ακουμπουσαν αρρωστο.Υποψιν οτι κανουν λιγοτερους μηνες παθολογια απο τους δερματολογους!!
    3.Υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις, γνωριζω 3-4 ολοκληρωμενους γεικους γιατρους
    ΑΛΛΑ μην τρελαθουμε κιολας οταν λενε οτι οι παθολογοι για να γινουν σωστοι οικογενειακοι γιατροι θελουν εκπαιδευση για να φτασουν στο επιπεδο των γενικων ιατρων!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετε, ανενημερωτε,''συναδελφε''...που μονο συναδελφικα δεν βλεπεις μπροστα σου απο ποτε??? ειδικοτητα αποκτηθηκε σε Ανατολικο Κρατος???...ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΟ...εχεις..οσο για τη Θρακη δεν ξερω...οσο για τις..."μοδυστρες''..του ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟΥ...ρωτα να μαθεις απο κανενα ποιο..μαχημο..της εφημεριας νοσοκομειο...πχ. ΘΡΙΑΣΙΟ...ΑΤΤΙΚΟ..τι εκπαιδευση γινεται στο ΓΕΝ.ΙΑΤΡΟ..και ποσο ''στηριζοντε στις εφημεριες...Μαθε....Ρωτα...

      Διαγραφή
  7. ΚΑΝΑΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΙ ΓΙ ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ....ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ....ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ....!!!ΚΑΙ ..Χ Ω Ν Α Τ Ε...ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ...ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ..ΔΗΘΕΝ...""ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ'''ΤΟΥΣ..!!!!! Τα ξεχναμε αυτα...???πως δουλευει το συστημα???? εεε.?? ΤΙΣ ..ON CALL...εφημ. ΤΙΣ..ΞΕΧΝΑΜΕΕΕΕΕΕ...????ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ...ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ...STEND..ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ....""σηκωνεστε"""απ' την καρεκλα...!!!!!!..εκτος βεβαια καποιων εξεραισεων...! ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ....??ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΤΑΙ..!!!ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ..ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ....ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ...!!???

      Διαγραφή
    2. Συναδελφε...ΠΡΕΠΕΙ...να αρχισεις να ''βλεπεις'''και λιγο ποιο εξω απο το ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟ...και λιγο ποιο περα απο τα STAND....υπαρχει και αλλου...ΖΩΗ...

      Διαγραφή
    3. ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ.ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ,ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΣΑΣ ,ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ,Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΕΝΙΑ.

      Διαγραφή
  8. Ο Γενικός ιατρός αγαπητοί συνάδελφοι είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αρκεί να κατανοήσουμε όλοι τι σημαίνει φροντίδα. Ο ασθενής με θωρακικό άλγος είναι επείγον περιστατικό και φυσικά θέτει σοβαρά διαφοροδιαγνωστικά προβλήματα και στους πλέον ειδικούς. Αλλά για το υγιές κομμάτι του πληθυσμού για το οποίο όλοι εμείς οι ειδικοί ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο αφού νοσήσει, θα πρέπει να υπάρχει ο γενικός ιατρός που θα ασχολείται για να μή νοσήσει. Πρέπει μάλιστα να του δοθούν και ορισμένα όπλα για να πετύχει τον σκοπό του. Το gatekeeping δείτε το από την ανάποδη. Ο γενικός ιατρός δεν εμποδίζει την απευθείας πρόσβαση στον ειδικό, αλλά όταν τη συνιστά αυτός θα πρέπει να είναι σχεδόν υποχρεωτική για τον ασθενή, πχ ανδρας > 50 ετών στον οποίο συνιστάται κολονοσκόπηση για προληπτικούς λόγους απο τον γενικό ιατρό του και αυτός αρνηθεί να την κάνει (με 0% συμμετοχή), σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία επειδή ανέπτυξε καρκίνο του παχέος εντέρου θα συμμετάσχει με αυξημένη συμμετοχή διότι επιβάρυνε με δική του ευθύνη το σύστημα υγείας. Αυτό σημαίνει φροντίδα και αυτό μπορεί να το κάνει μάλλον μόνο ο γενικός ιατρός. Όσοι γενικοί γιατροί θέλουν να κάνουν κάτι περισσότερο από την πρόληψη σε περιοχές που υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ειδικό τότε μάλλον θα έχουν άσχημη κατάληξη. Τέλος επειδή είμαι καρδιολόγος το γεγονός ότι σε ορισμένα περιφερειακά νοσοκομεία της πλάκας αφήνανε το βράδυ ένα νεαρό συνάδελφο ειδικευόμενο για να κυκλοφορεί μία άσπρη μπλούζα μην ξεγελαστεί κανείς και πιστέψει ότι αυτά γίνονται και στον στίβο του ιδιωτικού ιατρείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην επαρχεια,στα εως τωρα.ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ....Το θωρακικο αλγος...το αντιμετωπιζει ο ...Καρδιολογος..????...συναδελφε καρδιολογε...''η ο Γενικος Ιατρος..??...Στα νησια..??..Στις παραμεθοριους..??..''η εκει η Πολιτεια '''λειτουργει''..αλλοιως...στα..ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ στα νοσοκομεια...ποσες ''διαμαχες''...για το αν ειναι ''Προκαρδιο"...''η..""Κοιλιακο"'....Μεταξυ μας...??Γι''αυτο πριν καθε αερολογια περι αστικης ευθυνης...και πεταγμα το "μπαλακι"αλλου σκυψιμο το κεφαλι στα αληθινα προβληματα και οχι στις διαμαχες μεταξυ μας οπως ''ολοι''πειμενουν και σεβασμο στην ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ...τουτες τις ωρες υις δυσκολες..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ???? ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ...ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ...ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ...ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ....ΕΛΕΟΣ! ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ! ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΤΑ 50% ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ HEALTH SYSTEM !!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΦΑΣΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ! Η ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ.... ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα τελευταια 2 χρονια του ΕΟΠΥΥ ειμαι ελευθεροεπαγγελματιας ιατρος. Σεβομαι τους ασθενεις μου και με σεβονται. Γνωριζω την επιστημη μου, κατα την ταπεινη μου γνωμη, αρκετα καλα. Βγαζω ενα αξιοπρεπεστατο εισοδημα και μαλιστα απολυτως νομιμο. Δεν γκρινιαζω ουτε αν με πληρωνει το κρατος ουτε αν με πληρωνει διοτι δεν εχω καμια σχεση μαζι του. Δεν με ενδιαφερει αν θα υπαρξει gatekeeping ή οχι. Οποιος αντεχει ας βγει στον ιδιωτικο στιβο και με υπομονη και επιμονη θα επιβιωσει αξιοπρεπεστατα. Αφηνω λοιπον τους καυγαδές και εριδες για τους πονηρους, τους φερελπιδες "πλουσιους" του μελλοντος, αυτους στους οποιους νομιζουν οτι επειδη τελειωσαν την ιατρικη τα πλουτη τους περιμενουν στη γωνια για να τα αρπαξουν. Στην ελευθεροι οικονομια κυριοι θα επιβιωσουν οσοι αξιζουν και οχι οσοι σιτιζονται απο το κρατος. Αρα ειτε εναι α ειτε ειναι β το συστημα υγειας οσο θα εξαρταστε και θα ζειτε απο το κρατος, ειδικα απο εδω και περα, πλαναστε πλανη οικτρα οτι θα επιβιωσετε......Καληνυχτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο και να επιτίθεστε συνάδελφοι των λοιπών ειδικοτήτων, το νερό άρχισε να μπαίνει στο αυλάκι...Η επιμονή σε τακτικές του παρελθόντος το μόνο που πετυχαίνει είναι απλώς η επιβράδυνση στις εξελίξεις, που έρχονται.
    Μπορείτε να μιλάτε απαξιωτικά για την ειδικότητα της γενικής-οικογενειακής και να χρησιμοποιείτε ύφος που δεν έχει καμία σχέση με το λειτούργημα και το επάγγελμα του γιατρού, αλλά το μόνο που επιτυγχάνετε είναι να δείχνετε το χαμηλό δυστυχώς επίπεδο σας πνευματικό και ιατρικό, στο οποίο καταδικάζετε μόνοι σας τον εαυτό σας να βρίσκεται...
    Είναι γνωστό σε όλους ότι αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην ειδικότητα της γενικής-οικογενειακής ιατρικής στην Ελλάδα, αρκετοί ειδικοί-παντογνώστες των υπόλοιπων ειδικοτήτων εμποδίζετε με όποιο αντικοινωνικό και φτηνό τρόπο μπορείτε την επιθυμία των γενικών γιατρών να εκπαιδευτούν όπως ορίζει ο νόμος...
    Αργά ή γρήγορα όσο δυσάρεστο και να σας φαίνεται, οι γενικοί γιατροί θα πάρουν τη θέση που τους αξίζει...ως βάση σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας, παραπλήσιο των χωρών, που θεωρούνται πρωτοπόρες τις τελευταίες δεκαετίες στην οργάνωση και την παροχή υγείας παγκοσμίως.
    Η χρήση ταπεινωτικών χαρακτηρισμών για τους ειδικευόμενους και ειδικούς γιατρούς μας τιμά, αφού επιβεβαιώνει τις ανησυχίες σας και το φρένο, που φαίνεται ότι θα μπει στις αναξιοπρεπείς συμπεριφορές σας στο χώρο της υγείας, την οποία αμέτρητες φορές έχετε εξευτελίσει με τις πράξεις σας και τις συμπεριφορές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οσο για τον συναδελφο που μιλησε για τα πτυχια απο ανατολικες χωρες ,αυτο ισχυει για ολους τους γιατρους ολων των ειδικοτητων!πτυχια δινουν συναδελφε ,οχι ειδικ.γενικης ιατρικης!!!!ΕΛΕΟΣ!!!

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ!ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ!ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΚΧΑΡΟ...ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΣΕ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ!ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΝΕΚΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ:ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΚΧΑΡΟ ΕΧΕΙ 130... ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ...ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟΥ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ...ΒΕΒΑΙΑ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΦΟΥΡΟΣΕΜΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ 1Χ1 ΤΟ ΒΡΑΔΥ....ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ ΤΟΥ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΕΡΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ...ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΣΤΗ ΜΕΘ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΘ...ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΑΠΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ(ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙΣ?ΝΑ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ...)...ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΥΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΞΕΙΕΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΕΣ....ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΙΔΙΩΤΕΥΣΕΤΕ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΦΑΣΟΝ...ΣΑΣ ΞΕΡΑΜΕ....ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

      Διαγραφή
    3. ΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ...!!!?...ΑΡΧΟΝΤΑ..!!?...ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ...ΠΑΣ '''ΧΑΡΑΜΙ'''.!!!?..ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.....!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ..!!ΤΕΤΟΙΑ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ.......ΘΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ....

      Διαγραφή
  13. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ?ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!ΕΝΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ!ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ...1 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ!ΑΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΝΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ!ΣΩΣΤΑ?ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ!ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΔΑΛΗ Η ΑΙΓΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ:ΜΠΟΥΚΩΜΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ-ΦΑΓΟΥΡΑ-(ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΓΚΟΥΡΑ ΑΝ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΡΩΣΣΟΠΟΝΤΙΑ)! •6 μήνες Παθολογία
    •3 μήνες Καρδιολογία
    •2 μήνες Δερματολογία
    •4 μήνες Παιδιατρική
    •4 μήνες Χειρουργική
    •3 μήνες Ορθοπεδική - Τραυματολογία
    •3 μήνες Μαιευτική - Γυναικολογία
    •2 μήνες Οφθαλμολογία
    •2 μήνες Ωτορινολαρυγγολογία
    •3 μήνες Κοινωνική - Κλινική Ψυχιατρική
    •2 μήνες Μικροβιολογία
    •1 μήνας Ακτινολογία
    •2 μήνες Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
    •1 μήνας Σεμινάριο Επιδημιολογίας, Στατιστικής και Μεθοδολογίας της 'Έρευνας
    •10 μήνες Κέντρο Υγείας
    ΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ Κ-Α-Ι ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ .''.''ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ'' ''.....ΔΕ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ???ΤΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΑΙ...??ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝ.ΙΑΤΡΙΚΗΣ..ΤΩΡΑ..ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΣ..??..ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΑΣ..ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΙΚΑΤΖΗΣ ΜΕ 2ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ,ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΟΥΦΕΚΑΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ....ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝ..(καποτε οι Παθολογοι δεν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ..!!!ειδικοτητα...μονο πτυχιο..)...ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΝ.ΙΑΤΡΟΙ..???...ΞΕΚΑΒΑΛΑ ΤΩΡΑ ΑΠ''ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ...ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ (βλεπε φαρμακοποιους)...μπορει ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ..!

      Διαγραφή
  14. καποτε οι Παθολογοι δεν ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ..!!!ειδικοτητα...μονο πτυχιο....helloooooooooooooo ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝΕ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΩΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ (ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ?!?!?! ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Π.Δ 38/2004 ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ???????ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ... ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΑ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΕΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ 'Η ΕΝΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΣ ΣΑΣ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ....ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ!ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ...ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΧΙΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ....ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΜΕΠΡΑΖΟΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΤΙΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΡΙΜΑ......ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΕ Η ΔΙΧΟΝΙΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΓΙΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. A KAI H ΔΙΧΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν ειμαι ο συναδελφος '''διχονια'''.....που εστω και ανορθογραφα εχει δικιο..!!!!....Τι να πω για τον προηγουμενο..ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ και ''χωρις'', τουλαχιστον,σ''αυτους τους Ανωνυμους...''διαλογους''...ΕΞΕΙΔΗΚΕΥΣΗ...να ξευραζει ολο το Μενος του εναντια στη συγκεκριμενη ειδικοτητα...Κριμα...Κριμα...να ειναι μονο πολυ προσεκτικος /η..με το καλαμι που εχει καβαλισει.....!!!

      Διαγραφή
  17. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΜΕ ΥΦΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ 'GUEST STAR' ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΙΝΙΚΗ. ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ: 9/10 ΖΗΤΑΝΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ 9/10 ΣΟΥ ΛΕΝΕ Α ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΟ ΓΡΑΨΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ.... ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΑ...ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΛΑΜΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή