Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Πάνω από 60.000 ευρώ για τα courrier φαρμάκων

Σε διαγωνισμό ανοικτού τύπου για την υπηρεσία ταχυμεταφοράς φαρμάκων, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ, με προϋπολογισμό 60.270 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του Οργανισμού για το έτος 2015.

Η υπηρεσία θα αφορά ταχυμεταφορές από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας και Ιωαννίνων, προς τις καθορισμένες Μονάδες Υγείας ή Περιφερειακές Διευθύνσεις ΕΟΠΥΥ και αντίστροφα.

Τον Ιανουάριο, το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε εκφράσει την αντίθεσή του, με επιστολή που είχε αποστείλει, στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να εκτελούνται συνταγές μέσω ταχυδρομείου.

«Το φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας», τονίζει το προεδρείο του ΠΦΣ, σχολιάζοντας ότι εκτός των νομικών περιορισμών τα «φάρμακα» δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερι, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου