Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αυτά τα 20 εκατ. ποιος θα τα πάρει; Μοιράζει…ρευστό ο Άδωνις!



Μερίδιο από τα χρήματα που θα δώσει η κυβέρνηση ως ενίσχυση σε αδύναμους πολίτες θα πάρει και ο τομέας της Υγείας. Πως θα μοιραστούν τα χρήματα

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Ένα μικρό κομμάτι του «κοινωνικού μερίσματος» θα φθάσει τελικά και στην Υγεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εισπράξει 20 εκατ. ευρώ για να τα διαθέσει στην περίθαλψη 400.000 ανασφάλιστων και ηλικιωμένων με χαμηλά εισοδήματα. 

Με το κονδύλι αυτό θα πρέπει να δοθεί πρόσβαση στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες στην νοσοκομειακή αλλά και φαρμακευτική περίθαλψη. 
Τα χρήματα ωστόσο δε φθάνουν καθώς σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες ενώ χιλιάδες ηλικιωμένοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακα τους. 

Πάντως αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα καθώς σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι δέσμευση απέναντι στην τρόικα να βρεθεί τρόπος χορήγησης δωρεάν περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους. 

Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί εκτιμούν ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ σύντομα θα παρέχουν φροντίδα κυρίως σε ανασφάλιστους καθώς θα διαθέτουν μόνο τις βασικές ειδικότητες της ιατρικής ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούνται από τον ιδιωτικό τομέα και τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου