Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Όλα για όλα τα παίζουν οι φαρμακοποιοί, όλα για όλα και ο Θεοδοσιάδης...

Από Βασίλη Βενιζέλο - YGEIA360.GR

Ακόμη και προτάσεις για ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους όλων των ασφαλιστικών ταμείων επ' αόριστον, παράλληλα με την πανελλαδική απεργία διαρκείας, θα εξετάσουν μεταξύ άλλων την Τετάρτη 26 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί, κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Οι φαρμακοποιοί επιδιώκουν τώρα να αναδείξουν τα θέματα του κλάδου τους ως κυρίαρχα δίπλα στα θέματα των κτηνοτρόφων, για τα οποία φαίνεται ότι κλονίζεται ακόμη και η κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή.

Με την πλάτη στον τοίχο ο πρόεδρος του ΠΦΣ

Εκείνος ο οποίος βρίσκεται σε δεινή θέση μεταξύ των συνδικαλιστών φαρμακοποιών είναι ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος διαβεβαίωνε μέχρι πρότινος, ως ηχώ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ότι οι θέσεις των φαρμακοποιών υιοθετήθηκαν και από την κυβέρνηση και από την τρόικα!...

Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης βλέπει την αυλαία της προεδρίας του στον ΠΦΣ να πλησιάζει απειλητικά για τον ίδιον, σε περίπτωση κατά την οποία κυβέρνηση και τρόικα καταφέρουν τελικά να ανοίξουν διάπλατα το επάγγελμα του φαρμακοποιού και να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Η μόνη πιθανή διέξοδος για τον πρόεδρο του ΠΦΣ προβάλει η αποδοχή κάθε πρότασης για τις μορφές κινητοποιήσεων του κλάδου, καθώς από τον Κυριάκο Θεοδοσιάδη δεν έχει διαφοροποιηθεί μόνον οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Αχαϊας, αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ Δημήτρης Καραγεωργίου.

Η συνέχεια επί της οθόνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου