Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

H συγκλονιστική ομιλία του Κώστα Λουράντου στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΦΣΑ (video)

Σε μια από τις καλύτερες ομιλίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, ο Κώστας Λουράντος γνώρισε την αποθέωση από πάνω από 1000 μέλη του συλλόγου που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Intercontinental, αλλά και τις χιλιάδες των συναδέλφων που τον παρακολούθησαν διαδικτυακά.

Ο λόγος του ήταν μεστός, πειστικός ενώ η διάρκειας περίπου μία ώρα ομιλία του όχι μόνο δε κούρασε αλλά τόνωσε σε μεγάλο βαθμό το ηθικό των φαρμακοποιών για τη συνέχεια των αγώνων που δίνει.

Ο κ. Λουράντος κέρδισε όλο τον κλάδο από την πρώτη του κουβέντα, ενέπνευσε εμπιστοσύνη, γι'αυτό και το πρωτοφανές γεγονός για τέτοια πολυπληθή συνέλευση να μην υπάρχει ούτε ένα (!!!) ΟΧΙ στο ψήφισμα.

Ο κλάδος προχωρά ενωμένος στις κινητοποιήσεις, η Αθήνα γίνεται μπροστάρης, ενώ ο κ. Λουράντος τόνισε ότι «θα πολεμήσουμε για τον κλάδο και τα δίκαιά μας μέχρι τελικής πτώσης».

Δείτε παρακάτω την ομιλία του προέδρου του ΦΣΑ:


5 σχόλια:

  1. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Λουράντος θα μπορούσε να θεωρηθεί μεγαλοφαρμακοποιός και ότι ευνοείται από τις αλλαγές.Αλλά ο θεσμικός του ρόλος επιβάλει την προάσπιση, πρωτίστως των συμφερόντων του κλάδου που εκπροσωπεί.Ετσι είναι,κάποιες φορές το συμφέρον μιας επαγγελματικής ομάδας δεν είναι ταυτόσημο με το συμφέρον της κοινωνίας γενικότερα ή κάποιων μεμονομένων ατόμων.Αλλά ο Λουράντος ψηφίστηκε,εκπροσωπεί και λογοδοτεί σε φαρμακοποιούς και μόνο και κάνει πολύ καλά την δουλειά του.Οποιαδήποτε σύγκριση με τον ιατρικό συνδικαλισμό είναι θλιβερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι γίνονται στην Ελλάδα -ακόμη και σήμερα- κάποιοι "ήρωες".
    Κοιτάμε τη στιγμή και ξεχνάμε τη διαδρομή...
    Ο Λουράντος δεν ήταν που επικοινωνούσε απευθείας με την τρόικα -εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων των γιατρών το 2ο/2012 - για εφαρμογή της δραστικής;
    Νόμιζε ότι γλείφοντας τους, θα γλυτώσει.
    Αμ δε, ήρθε και η σειρά των φαρμακοποιών, όμως τώρα είναι μόνοι τους.
    Οδοστρωτήρας η τρόικα για την υγεία!
    Όπως έστρωσε ο Λουράντος, ας κοιμηθεί.
    Όχι όμως και ήρωας! Σιγά μην κλάψω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κος Λουραντος υπηρξε πραγματι αποκλειστικος συνομιλητης του κου Τομσεν διεκδικωντας επιτακτικα την εφαρμογη της δραστικης.Την ιδια επιστολη συνυπεγραφε και ο φαρμακευτικος συλλογος Πατρων.

      Διαγραφή
  3. Oταν τα ιατρεια της γειτονιας κλεινουν για να ανοιξουν στη θεση τους πολυιατρεια, με γιατρους υπαλληλους και οχι ιδιοκτητες,χαρη στους νομους Λοβερδου-Γεωργιαδη,δεν καταλαβαινω γιατι το καταστημα-φαρμακειο της γειτονιας πρεπει να εχει προνομιακη μεταχειριση.Τι ακριβως προσφερει…μηπως πρωτοβαθμια ιατρικη φροντιδα οπως δημοσια ισχυριζεται ξεδιαντροπα ο κος Λουραντος Η’ μηπως δανεικα φαρμακα οπως σημερα επισης χωρις αιδω ισχυριζεται ο κος Θεοδοσιαδης.Η’ μηπως αν απελευθερωθει το επαγγελμα του επιστημονα φαρμακοποιου θα αυξηθει η …καταναλωση φαρμακων, που ειρησθω εν παροδω, θα επρεπε να χορηγουνται μονο με ιατρικη συνταγη και οχι κατοπιν παραινεσης του επιστημονα-φαρμακοποιου προς ανακουφιση των ταμειακων του ΚΑΙ ΜΟΝΟ αναγκων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή