Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Επίκεινται σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης των γιατρών

Με απόφαση του κ. Γεωργιάδη, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, με έργο την προετοιμασία του σχετικού νομοσχεδίου.


Στη διαμόρφωση νομοσχεδίου για το καθεστώς εκπαίδευσης των γιατρών, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του κ. Γεωργιάδη, συγκροτήθηκε επταμελής επιτροπή, υπό τον διευθυντή χειρουργικής του 'Αγία Όλγα' κ. Χρήστο Δερβένη (φωτό αριστερά).

Στην επιτροπή συμμετέχουν επίσης:

Ο καθηγητής Παθολογίας Νεφρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Ντόμπρος, ο διευθυντής ΩΡΛ του 'Αγία Όλγα' κ. Νίκος Μαρουδιάς, ο διευθυντής ογκολόγος του 'Ιπποκράτειου' κ. Παύλος Παπακώστας, η διευθύντρια παθολόγος του 'Γ. Γεννηματάς' κ Ματίνα Παγώνη, ο διευθυντής πλαστικής χειρουργικής του ίδιου νοσοκομείου κ. Δημοσθένης Τσούτσος και ο επιμελητής θωρακοχειρουργός του νοσοκομείου 'Ερυθρός Σταυρός' κ. Γιώργος Αθανασιάδης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Υγείας, έργο της επιτροπής είναι η προετοιμασία του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των γιατρών.
Αλλαγές

Σημειώνεται ότι, τόσο ο πρόεδρος της επιτροπής, όσο και μέλη της, όπως ο κ. Μαρουδιάς, έχουν κατά καιρούς εκφράσει απόψεις για θεαματικές αλλαγές στα θέματα της ιατρικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και πρόταση για καθιέρωση γραπτών εξετάσεων για έναρξη ιατρικής ειδικότητας.

Ο κ. Μαρουδιάς έχει προτείνει διαχωρισμό του πτυχίου Ιατρικής από την άδεια εργασίας και καθιέρωση κινήτρων για ειδικότητες.

Δ.Κ. - ΙΑΤRONET

4 σχόλια:

  1. Ετσι για να ξεχνιομαστε από την διαλυση της Δημοσιας Υγειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω όλα τα μέλη της επιτροπής,αλλά ξέρω κάποιους απ΄αυτούς.
    Επίσης γνωρίζω ότι αν σε ένα πανέρι με γερά φρούτα βάλεις και μερικά σάπια θα χαλάσουν και τα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ποιά κριτήρια επιλέξατε κ. Γεωργιάδη τα μέλη της επιτροπής?....μάλλον δεν γνωρίζετε ....ΤΟ ΦΑΟΥΛ....που έχετε κάνει.Η Ιατρική Εκπαίδευση πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα, με αντικειμενικότητα, με γνώση ελληνικών συνθηκών και ευρωπαϊκών δεδομένων και να μελετηθεί σε ορθολογική επιστημονική κοινωνική και οικονομική βάση. Γι αυτό οφείλατε να ψάξετε και να ενημερωθείτε πριν ορίσετε την επιτροπή αυτή. Κάνατε λάθος κ. Υπουργέ άρα και τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα. Κρίμα..... και..συμφωνώ ότι "αν σε ένα πανέρι με γερά φρούτα βάλεις και μερικά σάπια θα χαλάσουν και τα πρώτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον πρώτο υπουργό, που τόλμησε να καθιερώσει το αυτονόητο, δηλ να δίνουν εξετάσεις όσοι θέλουν να μπούν σε ειδικότητα και να μπαίνουν οι ''άξιοι'' όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Λυπάμαι που ακόμη στην Ελλάδα, υπάρχουν άνθρωποι, που νοσταλγούν τη λίστα αναμονής 5,6,7,8 χρόνων....Μια ζωή πεταμένη για τους νέους γιατρούς ,που έχουν όνειρα και θέλουν να προχωρήσουν.Αλήθεια σκέφτεστε πόσοι σπουδαίοι γιατροί, φεύγουν απ΄την Ελλάδα και δεν ξαναγυρίζουν ποτέ στη χώρα, που δεν τους εμπιστεύτηκε? Υπουργέ προχώρα και μη γυρίζεις πίσω να κοιτάξεις τους αναχρονιστές, αυτούς που καταδίκασαν την Ελλάδα στην οπισθοδρόμηση.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή