Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες


Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τις νέες

Για τρεις μήνες παρατείνονται τελικά οι συμβάσεις που έχουν ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ρύθμιση που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ταυτόχρονα ξεκίνησαν τα ...παζάρια για τις νέες συμβάσεις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Για άλλους τρεις μήνες θα έχουν στη διάθεσή τους τους περίπου 4400 ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε ενσωματώθηκε διάταξη για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος Ιουνίου. 

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας προχώρησε στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεδομένου ότι τα πολυιατρεία στο ΠΕΔΥ παραμένουν ακόμη στα …σπάργανα και ελάχιστους ασφαλισμένους μπορούν να εξυπηρετήσουν και αυτούς όπως φαίνεται μόνο για συνταγογράφηση. 

Στο διάστημα των τριών μηνών θα συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε μετά τη λήξη τριμήνου να υπογραφούν νέες συμβάσεις με άλλους όρους στον ΕΟΠΥΥ. 

Αγκάθι στις συζητήσεις παραμένει το θέμα της αποζημίωσης των ιατρικών επισκέψεων καθώς σήμερα όλοι οι ιδιώτες γιατροί αμείβονται με το ίδιο ποσό που φορολογημένο δεν ξεπερνά τα 6,5 ευρώ. 

Πάντως πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα για την πληρωμή των ιδιωτών γιατρών που θα γίνεται κατά πράξη και περίπτωση. 
Ωστόσο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν οι αποζημιώσεις καθώς οι διαπραγματεύσεις όπως φαίνεται είναι σκληρές και περιλαμβάνουν …παζάρια κάθε λογής.

5 σχόλια:

  1. Οσοι Ιατροι του πρωην ΕΟΠΥΥ δεν μπαιναν στο ΠΕΔΥ την επομενη μερα θα ειχαν συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ετσι δηλωνε ο κ.υπουργος!!!!ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ.!! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΣΟ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΕΟ!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΙΚΑΤΖΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους έκανε απολύτως τίποτε.Με πρόσφατη ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ τους καθησυχάζει οτι τους έχει φυλαγμένες έτοιμες συμβάσεις για όλους.Και για να μην παρεξηγηθώ, η άποψη μου είναι οτι έχουν μεν δικαίωμα για σύμβαση οι Ικατζήδες, όμως επί ίσοις όροις με ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ιατρούς. Το προτιμησιακό (!!!!!!!) καθεστώς εμπνεύσεως κ. Βλασταράκου είναι προ των πυλών...

      Διαγραφή
  3. Χαμενε ακομα με τους ικατζιδες τα εχεις...... καλομελετατα και ερχονται τα νεα.......θα την παθετε οπως οι φαρμακοποιοιου ειχαν που ειχαν κανει γιορτη με την φαρμακευτικη ουσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή