Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Γιάννης Ραγκούσης: Πίσω από το δήθεν μνημόνιο κρύβονται επιχειρηματικές επιδιώξεις ολιγαρχών!

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Σε μία "σκληρή" δήλωση με την οποία επιτίθεται κατά εκείνων οι οποίοι μετέτρεψαν, ως μη όφειλαν, την λεγόμενη "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ σε... μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και έβαλαν την κοινωνία σε περιπέτειες προέβη την Δευτέρα 31 Μαρτίου ο Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, ο πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠαΣοΚ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, προτάσσει συνεχώς το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως "φύλλο συκής" για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής, κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων».

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν η κρίση να είναι κρίση για τους πολλούς και «ευκαιρία-αρπαχτής για τους λίγους».

«Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες φτωχαίνουν και υποβαθμίζεται η ζωή τους, την ώρα που χιλιάδες νέοι έλληνες μεταναστεύουν, δεν είναι δυνατόν να "φτιάχνονται" ξανά για τα επόμενα 50 χρόνια οι μικρές ολιγαρχίες τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών της μεταπολίτευσης καθώς και των πολιτικών τους εκπροσώπων» αναφέρει.

Και καταλήγει: «Στο τέλος του μνημονίου δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια ελλήνων πολιτών να είναι χαμένοι και μόνον οι έλληνες κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι κερδισμένοι. Αυτοί δηλαδή που από παροιμιώδη επιχειρηματική ανικανότητα βούλιαξαν τις επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους. Αυτοί δηλαδή στους οποίους, αποκλειστικά, οφείλει την μιντιακή και πολιτική του ισχύ το κατεστημένο που κυβερνά».

2 σχόλια:

  1. Ψηφίζουμε ότι ψηφίζουμε και μετά κάνουμε τους ανήξερους. Πας μετά Χριστόν προφήτης κλπ. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός έχει ξεφύγει πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΛΕ ΕΣΥ ΄! ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ?ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή