Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΕΟΠΥΥ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται καθημερινά από τον τρόπο με τον οποίο στήνεται το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.).

Ως ομοσπονδία καταγγείλαμε επανειλημμένως πως η περίφημη μεταρρύθμιση του Υπουργού Υγείας αποσκοπούσε αποκλειστικά στο κλείσιμο των Μονάδων υγείας του πρώην ΕΟΠΥΥ, στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων και στην απόλυση του ιατρικού προσωπικού.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με το χειρότερο τρόπο. Τα θύματα όμως αυτής της υποτιθέμενης μεταρρύθμισης δεν είναι οι παχυλοί μισθοί των Υπουργών, οι οποίοι με περίσσεια αλαζονεία ψήφισαν τη διαθεσιμότητα μας, αλλά η ήδη τσεκουρωμένη μισθοδοσία των υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 1ης ΔΥΠΕ και πληροφορίες από άλλες ΔΥΠΕ, δεν είναι δυνατή η καταβολή μισθοδοσίας του μηνός Απριλίου στους Υπαλλήλους του πρώην ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας (19 Μαρτίου) είναι μεταγενέστερης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής μισθοδοσίας στην ΕΑΠ (18Μαρτίου.) και δεν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξης/μεταφοράς τους στις ΔΥΠΕ. Αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες διαβίωσης τους. Επιβάλλεται πολιτική παρέμβαση από τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα και να καταβληθεί η μισθοδοσία Απριλίου στου Υπαλλήλους.

Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην διαδικασία τοποθέτησης των εξαιρέσιμων των ειδικών κατηγοριών, που μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ διορισμού τους, μας προβληματίζει και καταδεικνύει, ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην ανοίξουν οι Μονάδες Υγείας στις 20 Μαρτίου. Ακόμα όμως και αν ανοίξουν, είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι λειτουργικές οι Μονάδες (προσλήψεις επικουρικών), κάτι που θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας ότι η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση πραγματοποιήθηκε με απώτερο στόχο την διάλυση και εκχώρηση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Υπουργός υγείας υποχρεούται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να ανοίξουν οι Μονάδες Υγείας στις 20 Μαρτίου ειδάλλως θα είναι υπόλογος έναντι του ελληνικού λαού.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΓΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Το ΔΣ της Π.Ο.Ε. ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος              Η Γεν Γραμματέας

Βιτωράτος Λεωνίδας    Μπενιάτα Ελένη

2 σχόλια:

  1. Γιατι δεν το ξερατε ότι η διαλυση της δημοσιας πρωτοβάθμιας υγειας ηταν ο στοχος του ΠΕΔΥ γιαυτο και κανατε 1 μερα απεργια ολο αυτό το τετραμηνο.Τωρα σας επιασε ο πονος συνοδοιποροι του Γεωργιαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι είρωνας, ανιστόρητος και ανενημέρωτος. Πρώτοι εμείς κατεβήκαμε στο πεζοδρόμιο στις 18 Σεπτέμβρη με μεγάλη 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση, 500 συνάδελφοι υγειονομικοί κατέβηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και εσείς ήσασταν απόντες. Ήταν η πρώτη φορά που ο Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι θα κλείσει τις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εσείς σιωπούσατε.Μπήκατε στις κινητοποιήσεις καθυστερημένα, όταν όλα είχαν κριθεί.(τέλος Νοέμβρη) Η απεργίες μας άγγιξαν το 80 %. Ήμασταν παρόντες σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Κάναμε απεργίες τον Σεπτέμβριο,Οκτώβριο,Νοέμβριο,Ιανουάριο και Φεβρουάριο,τόσες, όσες άντεχε η τσέπη μας, βλέπεις δεν είχαμε το προνόμιο να έχουμε,δεύτερη και τρίτη δουλειά!!!!!

      Διαγραφή