Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης




Την Τετάρτη 30 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετείχαν, ο Υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας κος Αντώνης Μπέζας και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κος Μιχάλης Βλασταράκος συνοδευόμενος από τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. 

Κατά τη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η υπαναχώρηση του υπουργού από τις αρχικές του δεσμεύσεις προς τα μέλη της επιτροπής. Ενημερωθήκαμε ότι o κλειστός προϋπολογισμός ανεξάρτητα από τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού δεν θα αλλάξει, έχει υπογραφεί σχετική Υπουργική απόφαση και θα ισχύσει το clawback και για το 2014 που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας και τα στοιχεία που μας έχουν δοθεί, θα ανέλθει στο ύψος του 60% - 70% ανά πάροχο και ανά περιφέρεια της Ελλάδας. 

Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελούνται από τους παρόχους για το 2014 όλα τα παραπεμπτικά ανεξαρτήτως εάν ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να τα πληρώνει για οποιοδήποτε ύψος δαπάνης και αν απαιτηθεί. 

Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι φορολογικά δεν έχει γίνει τίποτα παρά τις δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να μην φορολογηθούμε για τα ποσά που δημεύτηκαν αναδρομικά από τους παρόχους το 2013 με το clawback και rebate και αντιστοιχούν περίπου στο 50% του τζίρου μας.

Ήδη οι ΟΕ και ΕΕ εταιρίες εξαναγκάστηκαν σε παράτυπη πληρωμή προκαταβολής φόρου στις 30 Απριλίου για χρήματα που τους έχουν περικοπεί !! 

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρώτου μεγέθους απο-ασφάλιση του Ελληνικού πληθυσμού και ανθρωπιστική κρίση που ξεκινά από την κατάρρευση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Ελληνικό λαό και την πλήρη διάλυση και απαξίωση των ιδιωτικών δομών παροχής των αναγκαίων υπηρεσιών ιατρικής πρόληψης. 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, μέχρι νεωτέρας, διέκοψε κάθε προσχηματική διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ και πρόκειται να καλέσει άμεσα τα μέλη της σε κινητοποιήσεις επιδιώκοντας την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των παρόχων, αναμένοντας και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ, που θα διενεργηθούν στις 02 και στις 03 Μαίου του 2014 αντίστοιχα.






6 σχόλια:

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
    ΜΗΔΕΝ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΙΣΩ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.
    ΑΚΟΥ 70%.... Κ Ι Ν Η Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Ε Ι Σ Δ Ι Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Α Μ Ε Σ Α .
    ΤΡΕΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο διάλογος ήταν προσχηματικός εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ και με μοναδικό σκοπό να περάσει ο σκόπελος των εκλογών χωρίς κινητοποιήσεις. Σχεδόν τα κατάφερε. Η επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ είναι μονόδρομος και πρέπει να είναι διαρκείας. Την απόφαση πρέπει να λαμβάνουν οι εργαστηριακοί ιατροί σε επίπεδο νομού με την κάλυψη των οικείων συλλόγων. Την εκπροσώπηση εκ μέρους των συνδικαλιστών τη φοβάμαι , γιατί έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον αναξιόπιστοι. Η επίσχεση δύσκολα θα κρατήσει στην Αθήνα, εφόσον η μεγάλη μας φίλη Βιοιατρική εξακολουθήσει να δέχεται χαρτάκια, είτε ως διαγνωστικό κέντρο είτε ως Βιοκλινική. Η επιτυχία της όποιας κινητοποίησης θα κριθεί στην επαρχία, όπου το παιχνίδι είναι ακόμη στον έλεγχο των ιατρών. Δυστυχώς στην πρωτεύουσα το παιχνίδι μάλλον έχει χαθεί. Εάν δεν συνειδητοποιήσουν οι συνάδελφοι της επαρχίας τη δύναμή τους και την πλεονεκτική τους θέση και δεν αντιδράσουν τώρα, σε δύο χρόνια με rebate/clawback οι μεγαλύτεροι εξ αυτών θα εξαγορασθούν έναντι πινακίου φακής απ' τη μεγάλη φίλη και το σχέδιο θα έχει πετύχει. Είναι η τελευταία ευκαιρία. Ή θα συνενοηθούν, θα οργανωθούν και θα αντιδράσουν ή θα χρεοκωπήσουν. Ας φανούν έξυπνοι έστω και τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΣ
    ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ .
    ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
    ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ .ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ.ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 2/5/14 ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΕΟΠΥΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ-ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μικροί τελειώσαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΞ ΗΜΩΝ, ΕΙΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή