Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ MEDISYN

Πρώτα αποτελέσματα της ‘’προσωρινής διαταγής ‘’ του Συμβουλίου της Επικράτειας ,για όσα ιατρεία κατάθεσαν αιτήσεις αναστολής για το claw back του ΕΟΠΥΥ-Σημαντικό!

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Γνωστοποιούμε στους συναδέλφους ότι από τις αιτήσεις αναστολής που ασκήθησαν έχουν εκδοθεί περίπου τα 2/3 των αποφάσεων. Ένα ποσοστό 45% έχει κερδηθεί, με τις αναστολές δε αυτές απαγορεύεται στον ΕΟΠΥΥ να προβεί σε μέτρα διακοπής της σύμβασης ή αναζήτησης των ποσών clawback και rebate έναντι των γιατρών που δεν έχουν καταβάλει τα ποσά αυτά. Αναμένεται ακόμη η έκδοση για το 1/3 των αποφάσεων.

Εφόσον ο βαθμός ευδοκίμησης υπερβαίνει το 40% ίσως θα πρέπει να κινητοποιήσει τους συναδέλφους να ασκήσουν και αυτοί, έστω και αρκετά καθυστερημένα, αιτήσεις αναστολής.

4 σχόλια:

  1. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΡΙΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έχει ενδιαφέρον το σκεπτικό με το οποίο το 45% κερδήθηκε και 55% προφανώς απορρίφθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΨΗΦΗΣΘΕΙ ΤΟ REBATE-CLAWBACK ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΟΠΥΥ..ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΡΘΗΔΗΚΕ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1/1/2013 ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ REBATE- CLAWBACK TOY ΠΡΩΤΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ .. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ-ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ΤΟΥ CLAWBACK ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ..
    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ-ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Η ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ CLAWBACK ΓΕΝΙΚΩΣ..
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ 10 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ
    ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΙΡΩΝΙΚΗ-ΑΠΛΑ ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ- ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγινε αναστολή της απόφασης επιβολής του clawback. AΝΑΣΤΟΛΗ μέχρι να δικαστεί η κύρια προσφυγή κατά του νόμου του clawback. Δεν κρίθηκε ο νόμος απο το ΣτΕ αλλα αναστάλθηκε (μέχρι τότε) η εκτέλεση απο τα πρωτοδικεία (δεν πρέπει να εφαρμοστεί ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ clawback σε όσους προσέφυγαν). Δεν είναι πολύ σπουδαίο αλλά είναι ένα θετικό βήμα. Ας με διορθώσει η κ. Μαστοράκου αν κάνω λάθος.

      Διαγραφή