Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να δώσει στοιχεία για γιατρούς στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά



Δυσάρεστη έκπληξή για τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά η απάντηση που έλαβε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Ν. Μπραβάκο, στο αίτημά του ΙΣΠ να του γνωστοποιηθούν οι εκθέσεις των γιατρών της Κεντρικής Διοίκησης του Οργανισμού, οι οποίοι αξιολόγησαν τις εξηγήσεις συναδέλφων τους που υπέστησαν αφαίρεση συνταγογράφησης.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ απάντησε στον ΙΣΠ ότι δεν έχει υποχρέωση να γνωστοποιήσει τις απόψεις των γιατρών «αξιολογητών», καθώς δεν αποτελούν διοικητικές πράξεις, αλλά εσωτερικές πράξεις της διοίκησης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «η μη γνωστοποίηση των εκθέσεων των αξιολογητών Ιατρών που σας ζητήσαμε την οποία χαρακτηρίσατε στο έγγραφό σας ως εσωτερική σας υπόθεση δείχνει ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ως Ν.Π.Δ.Δ. δεν θεωρείται από εσάς αξιόπιστος συνομιλητής και συνεργάτης και ότι δεν θέλετε να συνεργαστούμε στα πλαίσια της ασφαλούς – έγκυρης – έγκαιρης περίθαλψης των πολιτών, του σεβασμού του έργου του Ιατρού και της επιστημονικά τεκμηριωμένης περίθαλψης».

Επίσης, ο ΙΣΠ υπενθυμίζει ότι:

• Ο Ιατρικός Σύλλογος από το νόμο έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει τα έννομα συμφέροντα των Ιατρών του που λειτουργούν ορθά (Ν. 4111/1960)

• Η αιτιολογία είναι αναγκαία σε κάθε διοικητική πράξη

• Ζήτημα είναι να αποφευχθεί η έκδοση μιας τυχόν άδικης διοικητικής πράξης για τον κάθε Ιατρό που θα του στερήσει το δικαίωμα σε συνταγογράφηση και θα τον εμπλέξει σε δικαστικές περιπέτειες, κάτι που αν είναι μη σύννομο εμπλέκει τον Ιατρό σε έξοδα, διαφυγόντα κέρδη, αλλά και τους ελεγκτές Ιατρούς σε Πειθαρχική Δικαιοδοσία του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος έχει πλέον τη δικαιοδοσία.

Ο ΙΣΠ δηλώνει πως επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες, «που έχουν να κάνουν με την προάσπιση του έργου του Ιατρού και της Δημόσιας Υγείας» και διαβιβάζει την απάντηση του ΕΟΠΥΥ στο γνωμοδοτικό όργανο, που είναι το ΚΕΣΥ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ενημερώνοντας παράλληλα τους γιατρούς που τους έχει γίνει διακοπή στη συνταγογράφηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου