Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

«Βιομηχανία» πλαστών πτυχίων στην Υγεία


Μπροστά σε μια επαπειλούμενη "επιδημία" πλαστών πτυχίων κινδυνεύει να βρεθεί το ΕΣΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στο φως έρευνες των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ήδη έχει εντοπιστεί σημαντικός αριθμός εργαζομένων με πλαστούς τίτλους ξένων γλωσσών, για τους οποίους μάλιστα λάμβαναν και ειδικά επιδόματα.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, πολλοί γιατροί δεν έχουν παρουσιάσει το πτυχίο τους, ενώ άλλοι ελέγχονται για τη γνησιότητα στους τίλους σπουδών τους.

Μάλιστα, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος σε τουλάχιστον τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι έχουν καταθέσει πτυχία από Ιταλία και Ρουμανία και υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν είναι γνήσια.

Ο έλεγχος ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, αρχικά για τις διοικήσεις του ΕΣΥ και στη συνέχεια για γιατρούς εργαζομένους. Τον Σεπτέμβριο επεκτάθηκε και στους γιατρούς των μονάδων του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ.

Όπως προέκυψε, μεγάλο ποσοστό υπαλλήλων του ΕΣΥ διέθετε τουλάχιστον δύο "μαϊμού" πτυχία ξένων γλωσσών, προκειμένου να αυξήσει τον μισθό του με τα σχετικά επιδόματα.

Τα ευρήματα των ελέγχων ποικίλλουν με πιο συχνά εκείνα που αφορούν τα "εξαφανισμένα" πτυχία. Είναι ενδεικτικό ότι 250 γιατροί στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής δεν προσκόμισαν πτυχίο Ιατρικής, αλλά επέλεξαν να καταθέσουν ένα απλό βιογραφικό.

Στο "μικροσκόπιο" των επιθεωρητών Υγείας βρίσκονται και οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων, μετά τα πρόσφατα "κρούσματα" πλαστών πτυχίων πανεπιστημιακής σχολής. Είναι γεγονός άλλωστε ότι τον περασμένο Απρίλιο αποπέμφθηκε μια αναπληρώτρια διοικήτρια δημόσιου μαιευτηρίου για πλαστό τίτλο σπουδών και πλαστή βεβαίωση ισοτιμίας και αναγνώρισης πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Πηγή: εφημερίδα "Ημερησία"

1 σχόλιο:

  1. Γιατι δεν διωκονται ποινικα οι αρμοδιοι υπαλληλοι της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής?που ειναι ο εισαγγελεας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή