Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ για γέλια και για κλάματα…



Σε πήλινα πόδια αποδεικνύεται πως στέκεται ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας ο ΕΟΠΥΥ αφού χρωστά σε όποιον μιλά…ελληνικά. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTHREPORT

Μπορεί όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του να διαφημίστηκε δεόντως, σήμερα όμως η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα πως δε σκοπεύει να στηρίξει το εγχείρημα. 

Κάποιοι υποστηρίζουν πως η έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ δεν είναι τυχαία και δεν οφείλεται στην τρόικα. Την αποδίδουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωθήσει μεγάλο μέρος των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα ώστε το βάρος να γύρει προς τα εκεί. 

Όπως και να χει – αλήθεια- ή ψέματα- σήμερα και ο ιδιωτικός τομέας …στενάζει εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ. 

Ο Οργανισμός χρωστά όλο και περισσότερα, δεν σταματά να κουρεύει και να ζητά υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων. 

Οι κλινικές περιμένουν ρευστό. Το ίδιο και τα διαγνωστικά κέντρα. Αντίστοιχα και οι γιατροί, όπως και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις. 

Και είναι να απορεί κανείς: ποιος ευνοήθηκε τελικά από την …έμπνευση του ΕΟΠΥΥ;

Σίγουρα όχι οι ασθενείς που κάθε χρόνο καταβάλλουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν. Περισσότερα χρήματα σε φάρμακα, σε νοσηλείες, σε εξετάσεις…

Όλα αυτά σε μια Ελλάδα που η οικονομική κρίση δεν έπληξε μόνο τις τσέπες μας, αλλά και την υγεία/ψυχολογία μας, όπου οι πάσχοντες έχουν περισσότερο ανάγκη παρά ποτέ τις δωρεάν υπηρεσίες υγείας. 

Αυτά όμως είναι… ψιλά γράμματα για τη συγκυβέρνηση, στο συμβόλαιό της με την τρόικα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου